Direktlänk till inlägg 5 mars 2010

Hur gick det till när jag mötte Aramis

Av Dressage - 5 mars 2010 14:06

Eftersom min "gamla" tävlingshäst Rigoletto genomgått operation, behandlingar och X antal veterinärundersökningar, kiropraktorundersökningar, equiterapeutundersökningar, hovslagarundersökningar (you name it) fick jag så smått börja se mig om efter en ny tävlingskompis. Min hobby är naturligtvis den härliga känslan att få umgås med en häst - men naturligtvis sticker jag inte under stol' med att jag är en tävlingsmänniska! Jag älskar att tävla och utbilda mig och för all del min egen häst. Så - ett liv som hobbyryttare är inte ett hästliv för mig (inte idag i alla fall).

Jag synade annonser i Ridsport och på mängder av till-salu-häst-siter. Den ena försäljaren efter den andre kontaktades och utlovade det ena fina ämnet efter det andra - tyvärr var besvikelsen för det mesta ett faktum när en videolänk översändes. På en till-salu-häst-site så jag plötsligt hästen med stort H :) Det var en 3-årig vacker skimmelhingst. Jag kan säga att jag föll pladask! Jag kände mig ungefär som matadorerna i "Ferdinand" HONOM SKA VI HA Och då hade jag bara sett honom på foto... Det blev inte sämre när jag fick se honom live första gången! Säger man kärlek vid första ögonkastet? Jag steg in i dåvarande ägarens stall - och där stod han. Vitlindad och klar för att visas! Lite försynt men ack så fin. Ägaren knäppte loss honom och gick före till ridhuset - utan att hålla i hästen! Han gick efter som en hund! Ägaren visade honom riden i skritt, trav och galopp. Mycket sansad och trevlig häst! Absolut inga briljanta gångarter, snarare rena och lätta. Så var det min tur att prova... Jag har ridit många hästar i mitt liv - men aldrig någonsin suttit på en sådan häst! Känslan dröjde sig kvar många, många dagar. När vi var klara med passet knäppte jag en bild på Aramis :) Jag åkte ytterligare ut till ägaren för att rida och testa A en gång till. Allt kändes minst lika bra även denna gång!
   Hi hi :) Ser ut som en P.R.E

Jag körde hem, salig och glad - men också fundersam. Jag hade hittat min drömhäst, men detta var ju FÖRSTA hästen i raden som jag tittat på. Något sade mig att jag skulle se på ett par till så att jag hade någon referensram. Sagt och gjort. Jag styrde hem, tittade ut liknande exemplar i liknande prisklass, bokade in tider och gav mig ut! Från söder till norr gick min resa - och ju längre norrut jag kom desto mer klart blev det att det var "Dolce & Gabbana" (som Aramis då hette) som var den bästa av de alla. När jag var i Stockholm, på väg hemåt, rinde jag ägaren till D & G och bad honom snällt att reservera D & G till mig - vilket han gjorde. När jag kom hem bokades besiktning för Charlie Lindberg och en månad senare var jag stolt och lycklig ägare till D & G som jag döpte om till Aramis af Mecklenburg. Det här - det var "sagan" om hur jag och Aramis träffades :)

  

 
 
kajsa

kajsa

5 mars 2010 15:08

hej.... får man fråga hur mycket du betalade för aramis? jag köpte en svenskt halvblod på 12år en läromästare för 55 000kr. men de är ju sex år sedan nu... undra bara vad din fina häst låg i för prisklass när du köpte han... han borde ligga ganska så mycket högre nu efter allt jobb du har lagt ner... mvh kajsa

gäst lösen till bloggen är: samsung

http://familjenstigell.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

5 mars 2010 15:44

Din "story" påminner i mångt om när jag såg Archie första gången :=)!
Måste fråga varför du valde just Aramis af Mecklenburg som nytt namn?
Att du ville döpa om hästen kan jag mer än väl förstå (gräsligt namn) men själv är jag för skrockfull i just dom sammanhangen :=).

http://birgittashastsida.blogspot.com

 
Therre

Therre

5 mars 2010 18:24

Underbar historia! Känslan när det verkligen känns rätt är så otroligt bra, man ska gå på magkänsla när man köper häst :)
Fick inspiration att börja spåna på ett inlägg till senare om mitt och Pica´s första år tillsammans, tack för det!
Kram

http://therre.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

6 mars 2010 11:43

Härligt möte, ja man ska verkligen gå på sin magkänsla som Therre skriver ovan, blir det kärlek vid första ögonkasten så blir det... och oftast stämmer det hela vägen!
Ska vi alla berätta om när vi mötte våra hästar första gången? Kul idé!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

6 mars 2010 12:21

Kajsa: Fråga får du göra - men du får inget svar *ASG* :-D Nej, skämt å sido, jag kan säga att Aramis var inte jättebillig. Han kostade "i runda slängor" 150' kronor. Jag hoppas att han ligger en bra bit över detta nu. Har pratat med experter som säger någonstans mellan 250' - 300' kr. Och mer ska det bli :o) (hoppas jag).

Arch: Vad härligt att ni blev kära vid första ögonkastet, ni med! Nu "hette" ju inte Aramis D & G i den bemärkelsen att han var inregistrerad i ASVH. Det fick nämligen jag göra när jag köpte honom och då passade jag lämpligen på att döpa honom i ett annat namn. Något dop har vi dock inte haft än, *fniss*.

Therre: Tack tack :) Ja - läser jättegärna om hur ni träffades :) Kul höra sådant! Kram kram

Ylle: Ja magkänslan är det absolut bästa! Den brukar jag alltid lyssna på. Och den brukar stämma utmärkt! Det stämmer i alla fall fortfarande :) Jag tycker det var en kul idé - läser gärna om fler "första dejten" :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulla

6 mars 2010 17:21

Tycker inte du svarade riktigt tydligt på frågan som Birgitta ställde om varför du döpte honom till just "Aramis af Mecklenburg". Jag menar, du kunde ha döpt honom till "Kalle" eller "Pelle" eller vad annat som helst....;-), men varför just "Aramis af Mecklenburg", det låter ju ganska flott, har det något med hans bakrund att göra?

 
jenny

jenny

7 mars 2010 11:19

härligt! men han är inte hingst nu eller? :P

http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se

 
Natalja

Natalja

7 mars 2010 23:01

Vilken solskens historia : )
Att det blev så rätt på en gång, häftigt!
Ni är gjorda för varandra.
Kram kram

http://latin.bloggagratis.se

 
Caroline

Caroline

8 mars 2010 12:49

Vilken mysig saga!! Hur kommer det sig att du valde namnet Aramis? Kramis =))

http://superselma.bloggsida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards