Direktlänk till inlägg 27 december 2009

Strandhugg!

Av Dressage - 27 december 2009 00:15

Det var mig ett dystert decemberväder idag, igenmulet, grått och regn - men jag hade bestämt mig för att åka till stranden redan igår; så dit det skulle vi och inget väder kunde stoppa oss! Gjorde i ordning Aramisen och klockan kvart över tolv stod han i släpet klädd för stranden :o) Han gick rakt upp på transporten och därmed klarar jag nu av lastningen helt själv! Känns oerhört skönt att kunna åka iväg på äventyr utan att vara beroende av en massa andra. Körningen till Sibirien gick kalas och tjugo minuter senare svängde jag in på parkeringen!


  


Aramis tittade ut från släpet och undrade förstås var han hamnat - han kände inte alls igen sig ;)


  



När jag fått av transportskydd och täcke vandrade vi iväg mot havet och en bit innan vi nådde sanddynerna hoppade jag upp i sadeln och Aramis lade i turboväxeln! Han gillar att vara ute på äventyr :)

    

Matte - nu kör vi, håll i dig!


När jag skrittat fram en bit i sanden och även passat på att klättra lite nådde vi äntligen stranden och havet!


    

  
Hääärligt! Nästan inte en människa i sikte och perfekt underlag! Jag skrittade en bit till och sedan tog traven vid. Aramis var härligt på bettet! Jobbade honom lite försiktigt så här i början, han kändes fin!


  


Sibirien är oändligt lång, att rida från ena änden till andra var inte vårt mål med dagens besök - bara att få känna lite härlig havsluft och känna sand under hovarna! Så när vi kommit en bra bit åt ena hållet vände vi på klacken med hjälp av en bakdelsvändning och satte fart tillbaka! Nu fick Aramis sträcka lite på benen i en galopp, höll dock farten väldigt kontrollerad! När jag nådde utgångsläget avslutade jag med lite dressyrarbete på den packade sanden, perfekt avslutning. Aramis kändes enastående fin och jag fick även till ett par byten! Lade sedan ner honom och skrittade upp i sanddynerna igen och gav Aramis lång (ehh, där ljög jag - det går nämligen inte att skritta Aramis på lång tygel)... Han fick pusta ut och sedan gå upp i transporten där han fick hö att mumsa på. Det blev en härlig runda på 45 minuter! Vi vinkade adjö till Sibirien för denna gång - en repris kommer garanterat om ett par dagar :)
  


 
 
Ingen bild

Ida

28 december 2009 02:12

Man blir inte lite avis på det där.... din lyckost!

 
E-m

E-m

28 december 2009 03:55

Oj vad jag skulle vilja ha en så strand ....
Låter som "jättebra för själen grej" att sticka på stranden...både för häst och ryttare.
Vi har haft det tungt ett tag...men idag tränade jag...och provade öronproppar på honom....Det vart faktiskt ett annat fokus på arbetsuppgifterna...så jag är nöjd idag...
Vad var det för märke o färg på dina ljusa ridbyxor?

http://www.nogg.se/plexusfrej

 
ylle

ylle

28 december 2009 06:03

Vilket helt sanslöst vackert och härligt ställe att rida på! Vad avundsjuk jag blir på er!!!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Disco Dancer

Disco Dancer

28 december 2009 08:37

Låter helt fantastiskt härligt! Sådana stränder har vi inte här.

http://discodancer-04.blogspot.com

 
Matilda

Matilda

28 december 2009 09:37

Åhh, vad mysigt att kunna åka till stranden och rida!!
/Matilda

http://mawilda.bloggplatsen.se

 
Aramis

Aramis

28 december 2009 10:55

Ida: Det var en fantastisk tur vi hade på stranden! Önskar att fler kunde få nyttja denna fullkomligt underbara miljö! Kramar

E-M: Ja det kändes verkligen bra för allas våra själar det där strandbesöket :) För både häst och ryttare! Önskar dig all lycka med hästen och hoppas att öronpropparna kan hjälpa er! Du har en fin häst! Mina ljusa ridbyxor är av märket "Carlscrona" och är ljust gula till färgen.

Ylle: Det var en underbar dag och jag önskar att fler kunde ha sådan natur att rida i! Det är fantastiskt härlig att galoppera fram i sanden!

Disco Dancer: Kan jag lova att det var :) Vi är lite bortskämda med fina stränder här på västkusten - och det är jag personligen väldigt glad för ;)

Matilda: Ja jag passar på nu när jag är här uppe i närheten av stranden - både jag och Aramis uppskattar turerna på stranden lika mycket tror jag :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

sofi

28 december 2009 10:58

Vilken strand är det? Man kanske kan få hänga med en gång ?=)

 
Hanna

Hanna

28 december 2009 13:32

Åh, gud vad härligt det ser ut. Vore inte helt fel att ha en strand att åka och rida på!

http://www.aljawhara.blogg.se

 
Jessica

Jessica

28 december 2009 17:26

Åh, vad härligt! Verkar som vintern försvann fort hos er?! Här är det vitt överallt och massor med snö! (Fast det är lite mysigt det med...)

Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Ingen bild

Lollo

28 december 2009 19:06

Vart har du din häst? I vilket land :P

 
Ingen bild

Ida

28 december 2009 19:12

Hon heter Debbie..f. 04, e: Biggles U: Denice. Samma? Uppf: Göthe Johansson

 
Natalja

Natalja

28 december 2009 22:03

Wow! Vilken strand!
Här bor man vid havet men inte en enda sandstrand som man kan rida på. Bara massa branta hala klippor : (

Förstår att det blir fart i Gossen i sån ridmiljö!!
Kram kram

http://latin.bloggagratis.se

 
Aramis

Aramis

28 december 2009 23:44

Sofi: Just denna strand är belägen i Ängelholm, det är en bit att köra från södra delarna av landet - men vi kanske kan hitta en strand som ligger närmre? Annars är du självklart mer än välkommen upp hit :)

Hanna: Ja jisses vad mysigt det är att rida på en strand! Bättre utsikt får man leta efter och underlaget är riktigt bra på sina ställen!

Jessica: Ha ha - ja här nere är det redan vår ju :) Skämt å sido, faktum är att nu är snön på väg igen! Men ett tag fick vi i alla fall lite barmark och möjlighet att rida på stranden!

Lollo: Hi hi :) Min häst har jag just nu utanför Ängelholm där denna fina strand finns :)

Ida: Åhhh ja det är samma!!! Dden hästen har jag en dvd med hemma! Så lustigt! Att inte den är såld än :-o Eller är det kanske de "nya" ägarna som ska sälja henne?

Natalja: Hi hi :) Var ju bara tvungen att sända dig ett mms :) Ni är välkomna ner för en litet race :) Mår dressyrhästarna gott av :) Klippor verkar inte sunt :) Men vackert dock! Kramar i massor!

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards