Alla inlägg under juni 2009

Av Dressage - 18 juni 2009 19:54

Idag har vi arbetat vidare där förra ridpasset slutade, det vill säga idel öppnor och idel galoppfattningar från skritt. Aramis är en sådan häst som ser ut att gå helt korrekt - trots att han inte gör det :) Han är en typisk häst som ser ut att jobba, trots att han egentligen bara glassar på i sin "normala" form. Han är, som man brukar säga, född i form... Man kortar tyglarna och han böjer på nacken. Nu när han är fem år så vill vi ju att han ska göra mer än böja på nacken (trots att han ser jättefin ut när han gör det :) ). Nu vill vi att han ska börja jobba med sina alldeles för långa bakben, för att så småningom komma upp med framdelen och börja visa extravaganta gångarter :) Hur som helst, dagens pass var lite svajigt - när jag begär att Aramis ska sätta under sig sina bakben så försvarar han sig lite med att flytta bakbenen åt sidan istället. En perfekt övning för att rama in är då öppna! Jobbade med öppnor ena långsidan och nästa långsida fick bestå av galopparbete. Öppnorna kändes finare och finare, får ständigt rama in honom och se till så att han inte blir för rak i sidan. Galopparbetet gick kanonfint idag, han fattade nästan rätt galopp i samtliga (måste innebära att mitt digra arbete har gjort nytta :). När Aramis kändes fin och mör travade jag ut på gräsvägen där jag stämde av takt, balans och bärighet. Möjligen att han kändes något låg i formen, men det är en styrkefråga! Han fick lång tygel och vi skrittade hem igen. Imorgon blir det träning för Mattias 13.30 - lastar 12.00 Uppdaterar så fort jag bara kan! Ha nu en skön torsdag och glad midsommar på er alla!

Av Dressage - 17 juni 2009 20:33

Jag vet faktiskt inte vad jag har lyckats med för konststycke för jag är så gott som handikappad idag. Jag är normalt ingen större vekling, men idag gör det ONT! Jag tror att jag har sträckt mig i en muskel, strax ovanför skuldran på höger sida. Det får bli en promenad med Aramis idag, så hoppas vi på friskare tag imorgon. Förresten har jag talat med Mattias, hade helt glölmt att det är midsommarafton på fredag :o) Då kan kanske man inte ska sitta och träna, medan resten av familjen sitter och äter sill och jordgubbar :) Nej, hoppas på träning imorgon istället, alternativt tidigare på fredag. Nu ska jag ta in mina hästar, de går ute och njuter i den vackra kvällssolen.

Av Dressage - 17 juni 2009 14:39

På fredag åker jag till Mattias Jansson för träning med Aramis! Har jag tur kommer en fotograf med mig :) På gensyn gott folk!

Av Dressage - 16 juni 2009 23:01

Började dagens pass med att skritta fram i min egen hage, skritt i ena delen av hagen funkar helt okej. Men eftersom jag inte ville rida i hagen (mer än i gångfart) så begav jag mig ut i vida världen :o) Skrittade asfalten upp och tog av in på en bit nerlagd åker där underlaget passade perfekt för ett ridpass. Nu fick Aramis (och jag) jobba! Han behövde komma igenom ordentligt i vänstersidan, började med kilometerlånga öppnor (hi hi, kanske lite överdrivet). När han kändes riktigt fin och tog stöd på båda tyglarna påbörjade mina galoppfattningar som idag gick avsevärt bättre! Aramis tog i ordentligt med vänster bakben och han kändes KANONfin!!! Han var så otroligt framför hjälperna och böjde sig superfint i vänstersidan (går annars och är mer eller mindre rak i denna sida). När Aramis fått jobba på i galoppfattningarna så galopperade vi i skänkelvikningar vilket gick lysande. Avslutade med trav på asfalten, han var så igenom i hela kroppen och jag kände verkligen hur han höjde ryggen. Det här var ett riktigt höjdarpass där jag faktiskt kom åt min kära grå häst riktigt ordentligt :) Nattinatt!

Av Dressage - 16 juni 2009 17:50

Nu har det gått tre hela dagar sedan jag hämtade hem Aramis och koliken har ännu (peppar, peppar...) ej dykt upp igen. Nu får Aramis börja äta kraftfoder så smått, skönt för honom att maten blir lite tillpiffad och inte bara bestående av betfor :) Idag har hästarna gått ett par timmar på gräs och sedan in i varsin mindre hage där jag serverade lunchhö. Nu är det dags att plocka in de små liven och ikväll blir det lite longering med Aramis.

Av Dressage - 15 juni 2009 22:36

Eftersom jag såå gärna ville rida ett markarbetespass så fick det helt enkelt bli ett pass i en av mina hagar (som vid närmre bekantskap visade sig vara lite knagglig i underlaget). Skrittade fram länge och väl och passade även på att flytta honom för skänkel. Aramis är så ini vassens känslig för skänkeln att bara jag sitter lite snett eller kommer åt med skänkeln så flyttar han sig minst en meter i sidled (naturligtvis både en bra och dålig egenskap på samma gång). Hur som helst, när Aramis var varm i kläderna började jag med galopparbetet som gick sisådär idag... Det var det förbenade underlaget som ställde till det. Men Aramis var pigg och glad och jobbade på så fint! I slutet var han kanonfin över ryggen!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards