Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Dressage - 12 juni 2009 23:36

Aramis har funnit sig väl tillrätta och åt med stor aptit sin kvällsbetfor. Kvällshöet har han också ätit upp, snart är det dags för natthö och en sista godnattpuss på båda mina små pållar innan det är tid att lägga huvudet på kudden! Imorgon kommer foton! Nattinatt!

Av Dressage - 12 juni 2009 20:48

för era tröstande fina ord! Aramis är nu hemma, pigg och glad igen och lugnet sänker sig över fredagkvällen! Jag återkommer snart med lite foton :o)

Av Dressage - 12 juni 2009 11:33

Glädjande nyheter :) Djursjukhuset ringde i förmiddags och meddelade att Aramis får komma hem :) Jag hämtar honom vid 16-17tiden då de har fått svar på träckprov. Återkommer med info och lite foton :)

Av Dressage - 12 juni 2009 00:20

Klockan 15.00 tog jag in hästarna för lunch. Nymockade, nyströdda fina boxar med mat inlagd välkomnade sommarregnsblöta fålar som glupskt tog sig an den serverade lunchen. Frottéhandduk gnuggade den våta pälsen medan varsamma käkar nogsamt tuggade i sig den krossade havren. Fleecetäcken lades på ryggar och ljuset dämpades. Själv tågade jag ut i verkstaden för att fortsätta mitt skapande. Regnet forsade ner utanför fönstret och radion spelade musik. Jag höll som bäst på att skapa ryggen och rumpan till min nästa stora skulptur när jag hörde märkliga ljud från stallet (som ligger vägg i vägg med verkstaden). Jag stannde upp och försökte lokalisera ljudet, det kom definitivt från stallet. Lät Zäta stanna kvar i verkstaden och gick ut i stallet för att kontrollera saken. I sin box stod Aramis och såg ut att inte må bra. Han sparkade av och an, skrapade med hoven i marken, riste på huvudet, andades väldigt häftigt, försökte lägga sig och hade redan varit nere i spånet några gånger. Hela boxen var en enda röra! Jag blev genast orolig och misstänkte naturligtvis direkt kolik. Jag ringde till akutmottagningen på Regiondjursjukhuset i Helsingborg och fick snart tala med en veterinär som rekommenderade mig att komma in. Jag tyckte själv att det lät som en väldigt god idé eftersom Aramis såg ut att vara i mycket dåligt skick. Jag tog på nytt täcke, transportskydd, lastade honom och åkte raka vägen in till Helsingborg. Klockan kvart över fyra var vi framme och vi fick komma in direkt eftersom de väntade oss. Veterinären som hade bakjour hade stannat för att kunna ta emot för eventuell operation. De började med att ta ett blodprov, sedan följde ett antal undersökningar av mindre trevlig karaktär. Till exempel så utförde man en rektal undersökning av Aramis bakre del av buken med hjälp av hela armen, han sonderades och blev ipumpad paraffinolja - det var hemskt att titta på Aramis medan dessa undersökningar pågick (även om jag vet att de gjordes i allra största välmening). Man kunde konstatera att Aramis hade gaser i magen, att han var något dehydrerad och inga eller få tarmljud. Man ville behålla honom för observation över natten, någon operation var det dock inte tal om i nuläget. Jag fick skriva på en hel hög med papper och gick in till Aramis och pussade honom hejdå. Han fick stå i en avdelning där man ständigt har koll på hästarna (intensivvårdsavdelning), bestående av fyra boxar alldeles i anslutning till det utrymme där alla undersökningar görs på hästarna (ett utrymme där veterinärerna och djursjukvårdarna ständigt vistas). Imorgon ska de höra av sig efter morgonronden och är allt bra får jag hämta hem honom igen! Nu håller vi tummarna för en lugn och skön natt. Sov gott alla omtänksamma och engagerade läsare - tack snälla för alla era kommentarer!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards