Alla inlägg den 22 juni 2011

Av Dressage - 22 juni 2011 14:02

Gårdagens träning placeras i mastodontfacket :o) Haha - jag kan inte nog prata om hur mycket det händer med min häst just nu och sötaste M (som själv tävlar msv dressyr och är lika dressyrtokig som jag) utropar nu varje gång hon ser Aramis vilka gigantiska framsteg hon ser för varje pass! Man kan ju naturligtvis inte bli annat än otroligt glad över denna våg vi just nu färdas på. Även om det går framåt ska ni alla veta att vi befinner oss i en klar intensivperiod där det egentligen är väldigt kämpigt allting - kämpigt men otroligt utvecklande och framgångsrikt. 


Gårdagens pass var en fortsättning på tidigare träningspasslinje där  fokus för det första så klart ligger på att få Aramis väl eftergiven i nacken (FRÄMST nacken eftersom han lätt blir rak i nacken och trycker upp den och sänker ryggen). När han är eftergiven i nacken och jag har ett ärligt stöd i båda händer får han rulla på i en rätt frisk trav där jag motiverar honom att ta i mer och mer med bakbenen. Ett halvt varv senare samlar jag upp honom och sätter honom ett par steg där han numera svarar med att svinga in i lite lätt passageliknande trav (ej balanstrav, haha). Galopparbetet bestod i att, precis som i travarbetet, få loss nacken och få honom ärligt fram till handen på båda tyglar. Ställning och böjning - leka med formen och leka med samling, tempo och bärighet. Hela tiden checka av så att jag rider på kvalitetsgångarter. Samla upp för ytter, forma för inner, peta till bogen så att han inte faller ut. Pust och frust! Avslutade med skolor i en härligt bärig trav där han numera inte bara kliver på med sina "raka" ben utan faktiskt börjar vinkla även sina framben och visa lite gest. Det blir stort för både Aramis och mig och linjen blir lite svårt att hålla ibland! 


Det kommer att bli så BRA så BRA! Men mer tid, övning och färdighet behövs! Nu kämpar vi på i MSVB ett tag till och förhoppningsvis kan vi debutera MSVA någon gång i senhösten.


Nu börjar det bli dags för mig att lämna Lunden för att besöka sommarbostaden. Både Aramis och Rigoletto ska givetvis åka med :o) Nu väntar veckor med tävling, sommar, sol, vänner, nära och kära, utbildning, segling, träning och bara VARA!


   

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards