Alla inlägg den 13 juni 2011

Av Dressage - 13 juni 2011 21:33

Puh - idag avlöpte ett mycket krävande pass där jag så att säga tränade mig själv :o) Mycket billigt och angenämt får jag säga, haha. Aramis (jag) verkar ha hamnat på latsidan vad anbelangar lösgjordheten i sidorna (FRÄMST högersidan). Det är ju inte klokt hur många gånger man ska behöva slå sig för pannan och påminna sig själv om den viktiga lösgjordheten i sidorna. Det räcker ju inte att jag skriver om det i princip dagligen på bloggen, att jag tjatar ihjäl alla mina elever :o)

Idag hade jag gett mig katten på att få igenom den där förbövlade högersidan, igenom nålsögat skulle vi, igenom kom vi men ack så kämpigt det var. Aramis - som är lång i ryggen - har svårt för det här med böjning och går lätt och ser mycket trevlig ut - utan att egentligen vara lösgjord. Ett exempel på detta är gårdagens tävling   Det är samma gamla vanliga visa... När det känns för lätt att rida = då går garanterat hästarna och fuskar! När du håller på att dö av ett ridpass och stupar av hästen redo att kliva vidare rakt ner i graven = GRATTIS då har du haft ett riktigt lyckat ridpass *ASG*.


Ungefär sistnämnda versionen var så jag kände när jag var klar efter dagens pass - fast bara nästan. Och när Aramis väl var ordentligt eftergiven i högersidan, när jag kunde ställa och böja, bocka och bända precis som jag ville - när han tog drivningen utan att stå emot - ja, då rörde han sig därefter   Genom hela kroppen, genom hela ryggen och härligt välvd i sin överlinje. Själv satt jag högst upp på en rundad rygg och jöt av utsikten :o)

Nu avslutas kvällen med en god kopp te och mitt favoritprogram: "Engelska Antikrundan".





Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards