Alla inlägg den 9 juni 2011

Av Dressage - 9 juni 2011 23:30

Idag blev det sent till stallet; jag hann med nöd och näppe in och fixa kvällsmat innan det var dags för pållarna att serveras. Dock snodde jag Mismusen rakt framför kvällsspannen och valde att göra honom fin för ridpass istället - något jag så här med facit i hand inte ångrar :o) För övrigt; hur ofta har det hänt att man ångrat ett ridpass? Ja det skulle väl vara om hästen råkar skada sig under passet. Ett sådant pass skulle jag gärna vara utan :o(


 

Tillbaka till ämnet! Efter att ha gjort iordning gosse Grå frågade I mig om vi skulle ge oss ut på en runda och självklart hakade jag på! Jag hör till den brokiga skaran smått virriga personer som sällan eller aldrig har någon planering med min ridning. Jag är extremt flexibelt sinnad och kommer oftast på när jag stiger in i stallet hur dagens pass ska se ut. Allt beroende på väder, vind, sällskap, humör och dagsform. Skönt tycker jag! Det här med planering tusen år i förväg får mig bara att bli matt :o) Nej - fram för flexibilitet!


 

Jösses vad jag svamlar iväg idag, ha ha :o) Nåja, när Aramis var redo gav vi oss ut på en lagom lång skrittrunda. Misen fick skritta i rund och fin form med fokus på böjning i halsen och ställning i nacken. När vi 30 minuter senare kom tillbaka till stallet gick vi in i ridhuset för att runda va med lite markarbete. OJ! Så härligt fin Aramis kändes. Idag red jag på Sprenger Dynamic RS med rörliga STORA fina ringar och jösses så fin han var på detta bett!!! Susade runt i ridhuset i 25 minuter kanske - kunde inte sluta för det var så himla kul :o) Aramis var riktigt fin i formen och blev mycket mjuk och följsam i sidorna. Hade rätt så bra tryck i traven och  kände verkligen ett ärligt stöd fram till handen. Han ligger inte alls på på det här bettet så som han gjorde med Dynamic med fasta ringar.

 


Efter avslutad ritt promenerade jag med Aramis och därefter fick han komma in i stallet och bli lindad med back on track, borstad och ompysslad. Sedan fick Plättebus komma ut i spolspiltan där rötan pysslades om, back on track lindades på bakbenen, borstning av den fina maggen och puss på mysig mule. Båda pållar fick sig också en rejäl dusch med flugspray. Passade på att strö upp ordentligt i boxen innan han fick gå in och mumsa natthö. Klockan var redan 21.30 innan jag lyckades masa mig ut från stallet. Det är något visst med att vara själv i ett stall på kvällen - så underbart härligt bara stå och vila ögonen på dessa vackra djur medan de lugnt tuggar sitt hö.

Nu go vänner = SÄNGEN! Basta!  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards