Alla inlägg under november 2011

Av Dressage - 14 november 2011 11:06

Glada stallkamrater på vackra hästar i magiskt ljus!

             

Av Dressage - 14 november 2011 09:29

Igår var det äntligen dags att faktiskt "känna" lite på Aramis efter denna låååååånga lugna period. Först uppvärmning i LDR och han kändes härligt positiv! Precis som gamla vanliga Aramis; ett underbart ånglok som ångar fram med öronen vinklade framåt - nästan nedåt :o) Och så hans speciella frustljud :o) När vi värmt upp i alla gångarter (inklusive vanisnnesgalopp utmed långsidorna - jösses vilken kraft!!!) var det dags att försöka fördela lite vikt bakåt. Aramis kämpade på fint och mittt mål var att han inte skulle älga iväg och inte ligga i handen - lite små gymnastikövningar på volten. Nacken kom upp och baken in; men vi har än mycket kvar... Nu måste man ju (återigen) börja om från början, haha! Avslutade med rikigt flashig trav längs hela ridhuset; ooooj vad fin han var :o) Får försöka få kära medryttaren att filma snart! Ha en härlig måndag!

   

Av Dressage - 13 november 2011 13:26

Idag står elev på schemat och därefter ska pappsen firas - detta med (har harn själv valt) att titta när jag rider Aramis :o) Haha - kan det bli bättre?! Därefter bär det av till lilla Lunden för att äta ute på restaurang. Ska bli mysigt! Rapport kommer ikväll!

   

Av Dressage - 12 november 2011 09:46

Igår fick faktiskt vila - han gick i "stor" gräshage hela dagen och eftersom mitt schema var lite pressat fick han helt enkelt vila sina muskler. Men idag kör vi på igen och ser om han blivit lite stadigare sedan behandlingen :o) På kvällen åkte jag vidare norrut för att fira pappsens födelsedag! Det blev bubbelvatten och skaldjurstallrik, fina presenter och en mycket angenäm afton.

Nu ska jag bege mig söderöver igen - idag blir det en låååång stalldag och vädret är fantastiskt! Uteritt står på schemat skulle jag tro :o)


Ha en härlig dag!

  
En sommarkväll utanför mitt eget stall

Av Dressage - 11 november 2011 10:11

Ja igår kändes det att Aramis fått en behandling av HK. Han var rätt stel och stram i bakkärran. Jag provade att samla honom ytterst lite och han svarade fint, men jag ville givetvis inte ta ut mer än att jag kände att han hade mycket mer kvar att ge (vilken konstig förklaring men ni förstår nog, haha). Även L med sin häst K (som också behandlades av H) var i ridhuset med sin häst och hon tyckte att hon rörde sig sämre än någonsin. Även M med sin häst C (som också behandlades av H) red i ridhuset och också hon kände att hästen var sämre än innan :o) Haha - så vi hade samma känsla alla tre!

 Aramis ville verkligen sträcka ut sin överlinje och lulla fram (nej inte lulla för det kan han inte!!!) i trav och bara strecha! Det fick han också göra :o) 

När Mismusen var klar för dagen och alla skratt med stallvännerna var avklarade (trots mitt knäckta revben AJ!!!) så gick jag ut i ridhuset för att kolla på Rigoletto som Ida tyckt varit lite knagglig de senaste dagarna! Och för att själv kolla detta svingade jag mig upp barbacka och satte lite tryck i gossen :o) Haha - gamle Rigoletto! RÄÄÄÄV!!! Han är en riktig latmask och om man inte är på honom minst tre gånger i sekunden så bara lägger han av. Så efter att ha berättat för honom att skänkeltryck betyder fram och inget annat än fram NU!!! Och inte om ett halvt steg! Och inte om två steg! Ja då blev han så fin så det var helt makalöst! Då svävar han ovan mark :o) Han har egentligen mycket bättre grundgångarter än Aramis men är samtidigt svårare att påverka eftersom han kräver så otroligt mycket ridning. Han har väldigt mycket mekanik och knä och kan man få honom att bära ytterligare vikt bak så blir han otroligt luftig fram. Så efter tio minuters gnat uppe på ryggen lämnade jag över till en överlycklig medryttare som fick känna hur det ska kännas! Det allra bästa man kan göra - det går aldrig att förklara en känsla; den måste upplevas! Och det fick Ida göra! Oj vad hon var glad! Och oj vad Rigoletto var fin :o)

Nu studium :o)

   

Av Dressage - 10 november 2011 11:03

Haha, igår skulle jag ta mig en liten lagom trevlig runda i ridhuset. Efter att ha gjort Mismusen fin äntrade vi ridhuset - som till en början var ganska lugnt... Sedan skulle det snart bli hoppträning vilket innebar att ridhuset fylldes till bredden med hinderbyggare, ryttare som värmde upp och en jäääääättttttteeeeefarlig hindervagn i mitten av ridhuset!!! Haha! Igår var Aramis helt galen vill jag lova. Han kröp runt utmed väggarna, kastade sig från ena sidan till andra, slängde sig 180 grader i annan riktning för att en man kom bärandes på en bom... Full kareta i motsatt riktning blev det och det var med änglavakt som jag lyckades klamra mig fast runt halsen. Sedan kanske inte saken blev bättre av att jag just i det ögonblicket satt med mobilen i en hand och bara höll i halvlånga tyglar med den andra...  


Även om herr Grå nu råkade vara synnerligen laddad igår så hade jag ett fantastiskt pass! Vilken otrolig motor!!! Och vilken härlig bärighet. Mmmm... :o) När jag så satt och skrittade av hände det som bara inte får hända :o( Två ekipage kolliderar och tyvärr visar det sig att hästarna blir lite "osams" varpå den ena hästen sparkar den andra och träffar så illa att ryttarens fot kommer emellan. Ryttaren som blev träffad hade så fruktansvärt ont att hon bara skrek rakt ut :o( Det var jättehemskt allting!!! Alla blev helt paralyserade för en stund och stackars tjejen bara grät och skrek. Usch! Till slut fick man av hennes ridstövel (så att foten inte svulnnade inuti) och hon fördes direkt till akuten.


In på banan kom sedan stallets ägarinna, hoppandes på kryckor, hon hade fallit av en unghäst häromdagen... Det är minsann ingen sport för de som inte önskar action i tillvaron :0/


I stallet bjöds det på god princesstårta och vi hade, trots den tråkiga händelsen, trevligt med veterinär på besök :o) Har jag sagt att vi är ett mycket glatt gäng med otroligt god sammanhållning? Detta trots att vi är ett stort stall med 17 hästar! Hur ser det ut i ditt stall? Hur är sammanhållningen? Är det brål och tjafs eller har ni jättekul tillsammans? Jag hoppas det sistnämnda, för uj vad det kan bli tråkigt i ett stall när det är dålig stämning :o(

 

Av Dressage - 8 november 2011 22:32

Idag var det så dags att känna på den grå efter behandling. Efter lite funderingar kring dagens outfit (hahaha) så lyckades jag ändå få ihop en rätt trevlig kollekti0n bestående av ljusgrå ridbyxor från Gersemi, Brun oljerock från Bocaj, fyra vita lindor från Eskadron, grå-brun/rutigt ridtäcke i ull från Three Horses och så självaste Aramis av märket Meckelnburgare :o)

Han kändes helt okej från start, om än kanske lite matt bak, men det är verkligen inget jag "säger om" då han som sagt behandlades igår vilket nog innebär att han är lite... "matt" helt enkelt :o) Efter att ha skrittat fram länge och väl kortade jag tyglarna lite sådär lagom och lät honom runda igenom sig ordentligt i överlinjen. Han fick verkligen gå i en fri LDR-form (och fri skriver jag givetvis för att jag aldrig någonsin tvingar ner min häst i LDR). Aramis trivs här nere och jag tror också att det är väldigt skönt för honom att kunna strecha sin överlinje på detta mycket sympatiska sätt. Jag gymnastiserade halsen åt både höger och vänster och rörligheten var mycket god. Travarbetet som följde kändes mycket trevligt, jag begärde noll samling utan lät honom bara rulla på i mycket serpentiner och volter; allt i LDR. Efter tio minuters joggande plockade jag upp formen två varv - han kändes enastående!!! Avslutade med lite galopp i utmed fyrkanten i något högre tempo och något rundare form. Mmmm... han känns mycket trevlig! 


Sedan raka vägen in i boxen och mumsa i sig kvällsmaten!

Imorgon väntar återigen ett lugnare pass - sedan kör vi :o)

   

Av Dressage - 8 november 2011 11:27

Igår var det dags för återbesök hos H.K (eller det var faktiskt så att H.K kom ut till mig :o) sååå bra har jag det)! Det skulle bli mycket spännande att höra hur vad H hade att säga om Aramis och hans tidigare sneda bäcken. Aramis har verkligen blivit ordentligt rund och go nu över hela kroppen och hans överlinje blir bara finare för var dag som går. 

H började med att känna igenom hela Aramis och kunde fort konstatera att han kändes jättefin! Bara några spänningar i "hamstring" (de muskler som sträcker höften och böjer knäet, därifrån hästen får sitt påskjut). Höftleden kändes jättefin och sviktade så bra :o) Så efter att H "klubbat" Aramis på en hel del muskelgrupper (för att släppa på spänningarna krävs att man tillför energi), så fick Aramis bli strömbehandlad (H tjuvkopplar in sig på nervsystemet så att musklerna kommer igång att arbeta igen). Aramis skulle ta det lugnt igår och ska nu de två kommande dagarna ridas lugnt för att sedan köras igång för fullt igen. 


Det ska bli underbart att få komma igång med träningar och tävlingar igen, även om vi nu befinner oss i slutet av säsongen. Jag hoppas kunna åka till Viarp i alla fall :o) Och på något sätt så var det kanske inte dumt med en månads "vila" eftersom undertecknad har haft lunginflammation (och gått ner SJU KILO!!!). Jag måste verkligen äta upp mig nu annars känner inte Aramis av att där är någon på ryggen, haha! 


Nu fortsätter studiet här!

Angenäm tisdag önskar jag er alla!

   

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards