Direktlänk till inlägg 27 juni 2011

Time flies...

Av Dressage - 27 juni 2011 10:06

Oh jösses vad dagarna bara flyger iväg! Inte alls meningen att försvinna ut i tomma intet men dagarna över midsommar har formligen flugit sin kos och vips står vi inför en ny vecka.



Aramis och Rigoletto har nu flyttat in i sommarpalatset och har det HELT underbart! De går i stor gräshage från arla morgon till sena kväll och bara äter och njuter. Vi har ansat gräshagen så att det är så där lagom med gräs - vill inte ha någon tjock dressyrhäst och ännu mindre en med fång. Samma dag som jag kom upp med hästarna fick de vila. Dagen därpå var det midsommar och då blev det träning på gräsbanan med Aramis. Han kändes OUTSTANDING! Han var så otroligt läckert laddad att jag kunde sitta och piaffera 10 - 15 steg på stället   Jag arbetade igenom honom ordentligt och han var så fin i slutet av passet att jag aldrig ville sluta rida :o)


Nästa dag fick de gå ut i hagen tidigt och vid 13-tiden fick Aramis komma in för att bli iordningställd inför lördagens tävling i Everlöv. Klockan 15.00 rullade släpet från gårdsplanen och 17.00 rullade vi in på den finaste tävlingsanläggning jag någonsin skådat... Bara de automatiska grindarna och de enormt vackra murade grindstolparna och de ENORMA gräsbanorna och det fantastiskt vackra ridhuset och den ljuvliga miljön fick mig att inse att jag troligtvis skulle tävla på den vackraste tävlingsplats jag besökt. Sandvägen ledde fram till en parkeringsskylt och efter att ha kört mellan längorna parkerade jag mig någonstans mellan Mattias Jansson, Charlotte Haid-Bondegaard, Jan Brink och Ulla Håkansson (host-host). Misen tittade nyfiket ut ur släpet och efter en del svordomar efter att kandaret inte ville sitta som det skulle så var jag snart i sadeln.


Jag red nästan ensam fram på den kortklippta gräsbanan. Aramis kändes dagen till ära stel än den stelaste planka men jag lossade honom så gott jag kunde och funderade samtidigt på om det var någon som inte stämde med betten eftersom han verkade väldigt irriterad i munnen. Jag gjorde halt flera gånger men nej, jag kunde inte se något galet. Aramis blev fin mot slutet men kändes fortfarande stel i sidorna. Nåväl. Jag tog mig bort mot utebanan och framridningen mellan ridhuset och stallarna och filade på det sista (Aramis kändes här jättefin) och hörde snart mitt namn ropas upp.


Jag seglade in på banan och kunde samtidigt konstatera att jag nu satt på en helt otroligt fin tävlingsplats! Allt var i toppklass - blommorna utmed banan, dressyrdomarbåset som de på Falsterbo, speakern som på Falsterbo. Musiken, publiken, ryttarna, hästarna och givetvis stämningen. Det märktes att tävlingen var nationell. Starten gick och jag var iväg. Aramis kändes fortfarande stel och skolorna blev lidande. Jag hade honom fint "med mig" och han arbetade korrekt genom ryggen - dock ORKAR han inte riktigt bära sig här ännu. I galoppen blev han lite stark och lite öppen och jag orkade inte riktigt hålla ihop honom som jag hade önskat. Kunde ha haft honom lite bättre samlad. Var jättenöjd efter ritten och kunde glatt konstatera att vi slutade på 61,2 % :o) (nästan 5 % bättre än förra gången!!!!!!!) Verkligen nöjd med dessa siffror i min tredje MSVB-start på en blott 7-årig häst i ett startfält som HETTE DUGA :o) Haha!


Nu laddar vi om inför tävling på fredag och sedan går vi in i en ren träningsperiod där vi måste befästa samlingen och få Aramis så stark så att han orkar bära sig i denna form och DESSUTOM trycka på. Som det är idag kan jag rida honom på två sätt:


1) Han fräser omkring med släppt rygg och noll bakben - men ser i den ovanes öga väldigt trevlig och fin ut. En msvb-domare ser dock igenom :o)


2) Han arbetar korrekt genom ryggen men tappar här lite bjudning och schwung eftersom han ännu inte är stark i detta. Det är givetvis här han ska gå och här han ska utvecklas vidare - men för att kunna orka måste han jobba här ett tag :o)


Nej nu gott folk - nu är det seglingstajm :o)


         





 
 
ida

ida

27 juni 2011 11:19

GRATTIS!!!!
kanonbra juh!!!
saknar er!
kram

http://alladessa.blogg.se

 
Ingen bild

Dagge

27 juni 2011 11:24

Åh vad ni är duktiga att skrapa ihop så fina procent i en "ny" klass med den konkurrensen!! Grattis!!!!!!

Kul att läsa att du höjer anläggningen till skyarna :-D. Jag står inackorderad där dagligdax med mina två pållehästar. Precis som du skriver så är den verkligen fantastisk :). Fantastiska, varierande underlag att rida på och utevägarna gå heller inte av för hackor. Jag var dock bortrest över midsommar så jag missade hela eventet. Lite trist men man måste prioritera det sociala livet ibland :).

 
Camilla

Camilla

27 juni 2011 12:23

Åh grattis :D Det lät inte alls fel att rida på en sån anläggning!

http://camillahastskotare.blogg.se

 
Moa! - www.moakaarlsson.blogg.se

Moa! - www.moakaarlsson.blogg.se[/url]

27 juni 2011 15:58

Hejsan!
Bra blogg du har :)
kram.

http://www.moakaarlsson.blogg.se

 
Ingen bild

Emma

27 juni 2011 17:00

Grattis! Eftersom det är mina trakter var jag ju tvungen att åka ut och titta på dig (det var jag som stod vid kortändan och råglodde ;)), jätteroligt att få se er live! Har aldrig tävlat dressyr själv så måste därför fråga dig som är van; är det tillåtet att prata med folk inne på ridbanan? Tjejen som red innan dig hade nämligen sin tränare (mamma?) med precis vid insläppet som gav kommentarer varje gång hon red förbi...
Iaf jättekul att få se er, och jag håller med, vilken fantastisk anläggning!

 
Natalja

Natalja

27 juni 2011 23:09

Härligt, både för dig och hästarna att kunna åka till Sommarbostaden!!

Ja, vi var ju på EMV Dressage Stable förra året när stallägaren provred sin unghäst. Det var helt otroligt fint där!! Vilka stall, för att inte tala om ridhuset. Tog du några bilder?
Stort grattis till de fin fina procenten! Jag säger det igen, ni kommer att gå HUR långt som helst! Någongång innan jag fyller 100 ska jag också komma och hejja på er när du tävlar, men just nu är det FLYTT för hela slanten.
Många kramar!

http://latin.bloggagratis.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

28 juni 2011 12:24

Ida: Och vi saknar dig!!! TACK för gratulation! Kram

Dagge: TACK snälla rara för dina fina ord!

WOW!!! Jag förstår att du är i himmelriket varje dag när du besöker stallet (som jag i och för sig också är, haha) :o) Men du förstår hur jag menar :o) Syyynd att du inte var där - men du får säkert chans att se oss någon annan gång (vad jag förstår bor vi inte så jättelångt ifrån varandra så någon tävling lär vi ses på snart) :o) Ha en härlig sommar!

Camilla: TACK snälla :o) Nej jösses Amalia! Det var en dröm att rida där vill jag lova :o)

Moa: Tack så mycket :o) Kramkram

Emma: Så roligt att du var där! Men du skulle ju ha kommit fram och hälsat på mig och herr grå :o) Hade ju varit jätteroligt! Nej huuu - du får ALDRIG prata med tävlande ekipage och det där var bland det värsta jag hört! Sådant ska rapporteras ögona böj! Tråkigt att höra om sådant! Men KUL att du var där :o) Kom fram och säg hej nästa gång vetja! Trevlig sommar!!!

Natalja: Hihi - du är ju bara för söt! Tyvärr höll ju min mobil som vanligt på att dö så några bilder ville den inte ta :o(

Jaså du har varit där! Ja det är en helt otrolig anläggning! LYX på högsta nivå! Lycka till med flytten nu! KRAMAR

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards