Direktlänk till inlägg 24 november 2009

Veterinärbesök och uteritt

Av Dressage - 24 november 2009 19:55

Klockan 07.45 stod undertecknad i stallet (där jag möttes av snälla C som lovat följa med på dagens veterinärutflykt). Rigoletto (som senaste tiden varit lite trött och hängig men även behövde en rejäl tandgenomgång) bands upp i spolspiltan och gjordes fin. Vid tio i nio rullade vi in på ATG-kliniken i Malmö och ett blodprov senare stod Rigoletto i "startboxen" där tänderna skulle få sig en ordentlig besiktning. Eftersom Rigoletto inte var särskilt förtjust i de samtliga föremål som stoppades in i hans mun fick han sedering gånger x antal portioner vilket innebar att han vid undersökningens slut nästintill ramlade ur "startboxen"... Tur att kvicka djursjukvårdare snabbt stöttade upp - tillsammans kunde vi (likt hur man leder en totalberusad person) hjälpligt få Rigoletto in i en box där han som en sengångare vaggade in och placerade sina hovar i varsitt hörn. I denna position blev han sedan stående i timmar. Snarkandes. Totalt borta. Obehagligt!


Nedan: Ett foto från dagens undersökning
  

Blodprovet visade egentligen inga alarmerande siffror eller nuffror vilket innebar att vi lämnade kliniken fortfarande något undrande, vad är det som spökar hos Rigoletto? Han har under den senaste tiden varit slö/trött/hängig, ovillig att röra sig i kombination med svullna ben och förhöjd andningsfrekvens. Med ett recept på Metacam styrde vi hemåt, filosoferandes kring Rigolettos märkliga symptom. Funderandes fram till dess att jag kom hem och började googla på nätet. Av en slump hamnade jag på SVA:s hemsida och fick upp ögonen för ehrilichios... Rigoletto har ju haft denna infektion tidigare (eller har, huvuvida det nu är en infektion som vandrar runt i kroppen och aldrig försvinner eller ej - om detta tvistar de lärde). Den gången han behandlades för ehrlichios hade han skyhöga titrar (högsta tänkbara) och åkte direkt in på djursjukhus där han behandlades på plats i över en vecka. Jag misstänker att denna sjukdom spökar igen! Vad säger du Natalja?!?!? Behöver råd!

Aramis fick komma ut på en trevlig runda ute på landsbygden. Red på remontgrimma vilket gick kalas! Aramis var som vanligt pigg och glad :o) Imorgon blir det träning :)

vintermule  


 
 
Mitt liv som hästnörd

Mitt liv som hästnörd

24 november 2009 21:03

Usch, stackarn! Jag har också en häst som man i prinicip måste söva när tänderna ska fixas, inte roligt men det måste ju göras tyvärr. Hoppas han har piggnat på sig nu iaf!

http://casey.webblogg.se

 
Ingen bild

Ida

24 november 2009 21:35

Plättebusen då! Håller tummarna att det bara är lite höstdepp som snart går över! K!

 
Mitt liv som hästnörd

Mitt liv som hästnörd

24 november 2009 22:45

Oj, jag såg missade halva inlägget sist jag läste (varför hade det fallit bort?)! Hoppas att det inte är ehrilichios, det kan ju hänga kvar väldigt längre och ställa till det. Men samtidigt är det ju skönt att få en diagnos när det uppenbarligen inte är som det ska med honom.

http://casey.webblogg.se

 
Natalja

Natalja

24 november 2009 22:51

Hum... Det låter ju onekligen som det kan vara en "släng" av Erlichias igen : (
Tog ni blodprov för Erlichias också??

Det bästa du kan göra är att ringa veterinären i morgon och höra vad denna har att säga om symtomen.
Nu har dom kommit på en metod där de kan se om det är en "aktiv" infektion, inte som förr då de bara letade antikroppar. Han vill kanske avvakta för att se effekten av Metacamet.
Under tiden hade jag hållt honom varm och rört lite lätt på honom. När Latin har varit som sämst har han mått sämre av vila. Det är precis som cirkulationen stannar av och då kan rörelse hjälpa till.
Tyvärr kan det hända att veterinären inte har något vettigt att komma med (vilket faktiskt händer just i Erlichias diskussioner) Man får helt enkelt tjata och vara envis : )

Jag har massa erfarenhet i bakfickan som jag gärna delar med mig!! Ska bara sova på saken så jag kan tänka klart!
kram kram

http://latin.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

25 november 2009 06:26

Usch ja det är otäckt med sedering, i alla fall innan de kommit till sans igen. Man är ju rädd att de ska ramla och bryta sig i vimset och ruset...
Erlichios, inte roligt. Hoppas att det >INTE är det som spökar!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Aramis

Aramis

25 november 2009 11:42

Mitt liv som hästnörd: Ja det är alltid obehagligt när de är så "borta". Det är ju inga små djur precis :-S Tack för kryapåhonomhälsningar :)

Ida: Kan bara hålla med dig Ida!!! Vi håller tummarna. Kram

Mitt liv som hästnörd: Jag resonerar precis som du. Hoppas nästan att det är ehrlichios - då har man en diagnos och kan sätta in effektiv behandling. Värre att inte veta vad det är. Beträffande inlägget så lade jag till lite i efterhand helt enkelt :)

Natalja: Tack snällaste du för ditt fina inlägg! Dumt nog tog vi aldrig ehrlichiosprov igår :-/ Knasigt att vi inte tänkte så långt. Har talat med veterinären idag och hon ska försöka komma ut snart och ta ett blodprov. Håller koll på honom och tempar under tiden! Tack än en gång! Håller dig (er) uppdaterad(e) :) Kram kram

Ylle: Usch och fy med sedering, men samtidigt tack för att det finns!!! Vi får se vad som händer angående ehrlichios och Rigoletto! Uppdaterar och håller er informerade!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Linnéa

Linnéa

25 november 2009 21:21

Hej skulle du kunna vara jätte gullig och hjälpa mig med min marknadsundersökning jag gör för mitt bröllopsfilm-företag? Det är bara tre frågor och går jättesnabbt, skulle verkligen behöva din hjälp! (Svara på min blogg)

Fråga 1: Kön?

Fråga 2: Hade du varit intressear av att köpa ev DvD med ditt bröllop (vigseln) på? Filmat med hjälp av två professionella filmkameror, redigerat och utbränt på DvD skiva i ett fint fodral.

Fråga 3: Hur mycket hade du som max, kunnat tänka dig att betala för tjänsten? Under/ Över 3000 kr?

http://rubin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards