Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Gårdagens longering

Av Dressage - 30 juni 2009 21:47

Eftersom det var så kusligt varmt igår så fick min kära grå häst vänta med ett pass till kvällens ljumma vindar drog in över vårt vackra sommarlandskap. Aramis preparerades för longeringspass och med tre skor på fötterna (!) vandrade vi ut på grannåkern som är en före detta ärtåker. Faktiskt riktigt fint underlag. Aramis gick strålande fint. Hade tagit bort nosremmen på tränset och han såg så tillfreds ut med detta. Har upplevt honom lite irriterad över nosremmen på sista tiden. Tyvärr blev det ingen träning för Jan Ove idag eftersom hans schema körde ihop sig lite. Idag, tisdag, har hästarna gått ute hela långa dagen i värmen, de har dock haft det mysigt i skuggan av alla träd. Välförsedda med flugspray har de förhoppningsvis varit lite förskonade från alla knott som nu tar över sommaren mer och mer för var dag. Idag har det inhandlats spån, müsli och även ett preparat som heter Stomach Plus - något jag tänker börja ge Aramis eftersom han visat sig vara känslig i mage (speciellt vid foderombyten, miljöombyten etc). Han är också mästare på att gödsla och visa oerhört nervösa drag så fort han hamnar i en "stressad" situation. Vidare har jag talat med Mattias om Aramis anländande inför morgondagen och innan han ska till Mattias kommer snällaste hovslagaren Peter Sköld och spikar på den tappsko som Aramis galant svingade av sig i hagen igår :o) Jag har också lyckats med bedriften att rädda Aramis halvsyster Dibsy från  hästhimlen! Och det måste jag säga är faktiskt dagens härligaste och mest glädjande ämne! På torsdag skulle hon nämligen få somna in, men nu har jag kontaktat Karin Matsson som lovat att förbarma sig över detta öde! Världens största eloge till världens bästa Karin som tar sig an Dibsy! Hos Karin kommer Dibsy leva det bästa tänkbara hästliv, beta i oändliga hagar, få bästa service och lalla runt ner till havet :) Tänk om alla "dödsdömda" hästar kunde gå ett lika härligt öde till mötes! I natt har vi bränt och alla tre hästarna har klarat sig prima :) Nedan, tre bilder som visar skulpturer före bränning :) Nu ska jag ut i stallet! Ha en skööön kväll!

 
 
Ingen bild

Taina

30 juni 2009 22:32

Den vita hästen är underbar! Vill ha! Jag fyller år i sommar och måste nog hinta kära maken om din sida... Har precis kommit hem från stallet och en ridtur i den sena kvällen och kan hälsa från ett underskönt Södermanland!

 
Natalja

Natalja

30 juni 2009 23:26

Du är en på miljonen!! STOR kram

http://latin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nina

30 juni 2009 23:50

Hej!
Jag bara älskar dina skulpturer och undrar vart jag kan köpa en? Har tyvärr ingen möjlighet att komma till Falsterbo tävlingarna vilket var tänkt från början. Hoppas du fick en underbar kväll i stallet. :)
Kram fån ett varmt Göteborg

 
ylle

ylle

1 juli 2009 08:38

Vet Du Liv, jag gillar Dig bara mer och MER!!!! Mums - vilka fina skulpturer!!! *vill ha***

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulla

1 juli 2009 08:52

Vad skönt att Dibsy får fortsätta leva! Är hon skadad, eller? Hoppas du får en härlig semester och att Aramis får det bra hos Mattias!

 
Jessica

Jessica

1 juli 2009 09:38

Du är helt otrolig! Vilken gärning att ha räddat ett hästliv!! All heder till dig (och till Karin Matson såklart)!

Dina skulpturer är underbara!! Har du dem till försäljning någonstans???

Kramar

http://dromdansaren.blogg.se

 
Ida

Ida

1 juli 2009 09:56

Du är för gullig du! Min fina skulptur står på hedersplats här hemma! Alla frågar jämt VEM har gjort den? Känns kul att svara på den frågan!
Ska nu gå vidare med köp, läs på bloggen. Håller tummarna för att vet.bes går bra :/ Kramar och ha en skön resa!

http://zinmyheart.bloggagratis.se

 
Sofi

Sofi

8 juli 2009 18:58

Helt underbara skulpturer. Skulle du till Falsterbo med dem? Jag vill ha en! =)

http://blogg.ystadsallehanda.se/hastbloggen

 
Ingen bild

Aramise

13 juli 2009 13:08

Jag är ledsen att svar på dessa kommentarer kommer i senaste laget, men det kom en liten resa i vägen ;o) Här kommer i alla fall svaren :)

Taina: Tack snälla snälla :) Så roligt att du tycker om mina skulpturer! Jag ska försöka börja ta kontakt med gallerister runtom i Sverige! Det är ju en bit till skåne :) Så härligt det låter med ridtur i undersökna Sörmland!

Natalja: ÅÅÅÅhh vad du är gullig!! Jag blir så glad! KRAAAM :o)

Nina: Tack snälla!! Det gläder mig verkligen! Jag ska verkligen börja kontakta gallerier och konstbutiker i Göteborgstrakten, har ju ingen där som säljer mina verk! Jag håller er uppdaterade! Kram från ett lite molnigt men soligt skåne :)


Ylle: Tack snälla du! Så glad man blir!! :) Tyvärr lever inte pållen längre :( Kram

Ulla: Tyvärr, tyvärr fick hästen avsluta sina dagar. Men vi gjorde i alla fall ett gott försök! Den hade en medfödd cysta i ett bakknä :(

Jessica: Åhh tack!! Så snäll du är! Tyvärr gick det inte att få ihop hästens nya liv på ett bra sätt så hon fick sluta sina dagar :( Vi försökte i alla fall! Mina hästskulpturer kommer, om allt går som det ska, att finnas till försäljning lite runtom i landet framöver :) Kraaam :)

Ida: Åhh så roligt! Så glad jag blir! Hur har det gått med hästköpet? Kram kram :)

Sofi: Hästarna finns i detta nu på plats i Falsterbo :) Du är hjärtinnerligt välkommen till tältet som finns vid dressyren :)







Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards