Alla inlägg den 17 maj 2011

Av Dressage - 17 maj 2011 21:49

Det var dagens kommentar från M och jag kan bara instämma :o) Senaste veckan har jag satt ett (för att lägga lite extra tyngd i det hela) jäkla tryck i gossen. Nu sprakar det verkligen om honom   Tanken är att förflytta honom ut ur den här väldigt trevliga, förvisso, men lite "tråkiga" ramen där han lätt går och ser prydlig och lydig ut - men som saknar rätt mycket gnista och tryck. Givetvis är vi bara i början på tryckkarriären (haha) och att ännu göra detta fullt ut på tävling är inte rättvist mot honom.

Dagens pass började efter 20 minuters uppvärmning. Och för att jobba med de tyngsta delarna när han är som starkast (i början av passet) gick vi ganska direkt på gymnastikarbetet. Samla upp och tryck på, samla upp och tryck på. Hela tiden dessa två moment varvat med varandra. Han svarade kalassuperbra och satte sig ordentligt på bakbenen. Nu kommer han lättare och lättare in i passageliknande trav (med bibehållen aktion i rygg och bak) och ur detta trycker jag på så att han visar några läckra travsteg. Hela han är som en tickande bomb och när jag ser honom i spegeln ser han jättehäftig ut. Min prydliga gosse har bytts ut mot en sprakhäst, haha.


Avslutade med att rida igenom B2:an - ett mycket trevligt program men som självklart för oss innebär en hel del svårigheter. Den största svårigheten i dagsläget är just rakheten vilken givetvis kommer att bli mer och mer "svår" ju högre upp i klasserna vi kommer. Med svår menar jag givetvis att den läggs på svårare och svårare linjer. Ett exempel är sluta på medellinjen mot domaren. I B2:an ingår ännu ej detta moment men dock ryggning utan vägg. Nåja, det har med styrka och göra och förhoppningsvis är det något han får mer av dag för dag :o) Vi satte samtliga galoppombyten idag men det enkla blev lite hackigt. Imorgon ska den grå få skritta ut en lång runda i enbart rund och låg form. Sedan hoppas jag på en träning i slutet av veckan.

Nähepp - nu vankas det te och ett eller två digestivekex :o) Nattinatt!

 

Av Dressage - 17 maj 2011 12:37

Det är otroligt roligt för mig att fler och fler hittar till bloggen och när jag just tittade på Topplistan över Bloggplatsens mest besökta bloggar så ligger min på en hedrad 18:e plats :o) Klockan är 12.30 och jag har haft knappt 80 unika besökare denna dag :o) Detta är förvisso bara småpotatis i storbloggarnas värld men min blogg som under de två första åren hade 10 - 20 unika besökare per dag har ju, måste jag säga, med dessa siffror i bagaget gjort kometkarriär :o)

Heja bloggen   

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards