Alla inlägg den 23 maj 2011

Av Dressage - 23 maj 2011 11:23

Jag och mitt i vanliga fall, i alla fall lite, stora ekipage (Böckmann med sadelkammare och tillhörande SUV) kände oss i dagens sammanhang mycket små och försynta. Vi rullade in på en parkering där gigantiska hästbussar med dekaler stora som hus i stil med Pernilla André trängdes... Jag hittade en ledig plats i skuggan och hastade iväg till sekretariatet. Misen hade klarat den långa resan bra och allt var under kontroll. Efter anmälning och lite allmän check och hundrastning var det dags att ta ut herr Grå. Nyfiket studerade han den nya arenan och ville sedan traska upp i släpet igen, ha ha - han är för rolig. Medryttare Ida satte dock stopp för detta :o)

Snart satt jag i sadeln på en glad men stel Aramis. Fredagens mördarträning (som jag ännu ej skrivit om) verkade idag ha NOLL effekt... Men efter lite bockande och böjande på framridningen blev det bättre - men ännu ej helt bra! Det är SJUKT roligt att äntligen få börja tävla i lite större sammanhang - plötsligt sitter man och rider fram med lite tyngre namn; otroligt peppande och kul! Aramis kändes som sagt stel men i övrigt fin. Pernilla André gick upp i ledningen efter sin ritt (på 65 %) och när jag hade en kvart kvar till start seglade den mest fantastiskt vackra häst jag sett in på banan! Man skulle kunna säga en Aramis fast två gånger maffigare och större. Och vilka gångarter   Jag fick sedermera reda på att hästen (lika gammal som Aramis) går MSVC på 73 % och gick unghästchampionatet på 81 % (!).

Ja - så ni förstår konkurrensen :o) Då är det faktiskt med stolthet som jag kan meddela att vi trots 3 GROVA missar faktiskt "bara" var 3 % från placering. Misen skötte sig alldeles utmärkt hela programmet, var varken spänd eller rädd för domare eller läktare. Dock kände jag att programmet blev lite förhastat - och det handlar givetvis om styrka. Aramis, som faktiskt bara är sju år och gått från LA till MSVB på sex månader, måste givetvis bli ännu starkare i sin kropp (även om det hänt otroligt mycket sista tiden). Bytena satte han fint även om han blev lite spänd i höger bak byte vänster till höger (betyg 6/12). En galoppfattning från skritt till samlad galopp blev missförstånd och därmed fel (betyg 3). Båda längningarna i trav påbörjades vid fel bokstav och fick därmed avdrag (betyg 6 +6). Enkla bytet blev han väldigt laddad innan varpå jag tog ner honom till skritt för tidigt (betyg 4). Uppridning halt hälsning bytte Aramis galopp bak på medellinjen (som ej rättades) (betyg 3). Båda diagonalslutorna blev inte helt tillfredsställande :o) och domaren gav betyg 5/10 på båda. I övrigt sexor och sjuor.


Vi slutade på 58.5 % och jag är otroligt nöjd med min MSVB-debut. Det märks tydligt att nu är det allvar :o) Nu får man inte en åtta eller sjua bara för att... Nu skärps kraven och det som i MSVC är värt en sjua är i MSVB värt en sexa. Nu tittar domaren på så mycket mer (samtidigt som konkurrensen blir fem gånger hårdare, ha ha). Det ska bli jätteroligt att få utveckla Aramis i dessa medelsvåra klasser - se hur hans resa kommer att te sig. Nästa tävling blir i Lund den 2 juni och jag längtar som en GALNING :o) Haha!

Några foton från gårdagen:

    


  
...to be continued!

TACK snälla Ida för all HJÄLP och FOTOGRAFERING   

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards