Alla inlägg den 10 maj 2011

Av Dressage - 10 maj 2011 21:38

Oj vilket härligt träningspass vi har haft idag! Det enda som var mindre bra med dagens pass var underlaget... Den nya utebanan är än alldeles för stum och bitvis faller underlaget igenom så där väntar vi med att sätta våra hovar. Och utegräsbanan (som fick bli dagens plats för träning) är på tok för hård, stum och även hal. Och ridhuset som inte var vattnat idag påminde mest om dimman vid slaget vid Lützen. Nej så bortsett från underlaget var träningen superduper :o) Idamedryttare som satt i gräset och studerade oss berättade hur fin Aramis trav blivit - och även någon annan förbipasserande berättade hur fin de tyckte Aramis blivit! Man blir så otroligt glad av att höra sådant :o) Det finns allt för många missunsamma människor i vår värld!

Idag har vi tränat på att rida MSVB:2 - ett väldigt trevligt program måste jag säga. Det flyter på bra och även om jag valde att inte rida hela programmet kändes i alla fall de delar jag red bra :o) (Anledningen var det hala underlaget). Före programridningen jobbade vi mycket på att göra det lite obekvämt för Herr Grå som i sig själv är väldigt "prydlig och fin" - ut ur "boxen" som det så fint heter. Och här fick jag minsann tryck under dojorna! Oj vad han flashade på :o) Kändes superfin! Och den samlade galoppen var riktigt härlig idag. Kan nu ta ner honom riktigt mycket och med nästan hängande innertygel galopperar han på med härlig gest fram.

Ett härligt pass - helt enkelt :o) När Misen var avskrittad fick han komma in i stallet och bli duschad, få back on track på baktassarna, liniment på ryggen, salva i mungipan och en stor puss på mulen! Sedan ville han snabbt in i boxen där maten snällt väntade. Sedan var det godnatt pållarna - ses imorgon :o)

 

Av Dressage - 10 maj 2011 00:00

Min kära Aramis hade glömt koppla ur turbon idag, det fick jag nämligen erfara när jag efter en timmes ritt klev av och skakade samtliga inre organ på plats. Jag rullade också ihop mina armar som släpade ända ner i gatan :o) Ha ha - man kan ju bara skratta och le åt denna otroligt positiva och glada häst.

Uteritt stod alltså på dagens schema och det var, som sagt, en riktigt yster och lite halvgalen grå gosse som tog mig med ut på äventyr idag. Jag höll faktiskt på att åka av och detta på grund av en liten papperspåse som lurade i gräset där vi skrittade förbi. Detta resulterade i ett jämfotahopp rakt  upp i luften och matte som precis hade gett långa tyglar fick snabbt samla ihop konceptet igen annars hade jag legat ute i åkern är jag rädd. När uteritten var avklarad rundade jag av på vår nya och fina utebana med nytt underlag. Känns härligt att kunna rida ute nu när det är så fantastiskt fint väder. Misen klarade två galanta byten (- ett åt varje håll) och kändes (trots att han var lite stark och väl "på") väldigt trevlig idag. Skrittade sedan av och begav mig mot stallet.

Sedan följde lite allmänt stallpyssel och puss på Plättebus följt av ihoprullning av x antal nytvättade vita lindor. När båda kusar var borstade och Pixes back on track av- och pålindade igen och jag tjattrat klart med trevliga stallvänner var klockan 21.00 och det var hög tid att bege sig ut i skog och mark för att jobba en stycken schäfer. Jag landade någon gång vid halvelva i hemmets lugna vrå och sitter nu och plitar på uppsatsen. Härliga vårkväll! Bjuder på hälsning från Lund!

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
Drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
Solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommar'n här i purpurvågor,
Guldbelagda, azurskiftande,
Ligga ängarne i dagens lågor,
Och i lunden dansa källorne.

Snart är sommar'n här i purpurvågor,
Guldbelagda, azurskiftande,
Ligga ängarne i dagens lågor,
Och i lunden dansa källorne.

Ja, jag kommer! Hälsen, glada vindar!
Ut till landet, ut till fåglarne!
Att jag älskar dem, till björk och lindar,
Sjö och berg, jag vill dem återse.
Se dem än som i min barndoms stunder,
Följa bäckens dans till klarnad sjö,
Trastens sång i furuskogens lunder,
Vattenfågelns lek kring fjärd och ö.

Se dem än som i min barndoms stunder,
Följa bäckens dans till klarnad sjö,
Trastens sång i furuskogens lunder,
Vattenfågelns lek kring fjärd och ö.

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards