Alla inlägg under april 2011

Av Dressage - 19 april 2011 23:29

Kvällen har varit väldigt katoisk på alla sätt och vis och jag orkar inte blogga just nu. Ingen fara med mig eller djuren. Kram!

Av Dressage - 19 april 2011 10:56

Snälla Idamedryttare följer med på nästan alla tävlingar och filmar och tar foton -jag är så innerligt och oerhört tacksam! Tråkigt nog lyckas jag dock inte få över filmen till youtube (märkligt format) och jag har inte heller hittills lyckats konvertera någon film till något vettigt resultat. Blir bara gräslig kvalité. Hur som helst så har jag nu sysselsatt mig med att lägga upp några foton istället - foton är ju nästan lika bra som film :o) Om inte så är han i alla fall lika vacker, hihi :o)

Håll tillgodo:
                   

Av Dressage - 18 april 2011 12:24

Tusan att det ska vara så roligt att tävla :o) Ja självklart är ju tävlandet roligt, men att ha ett mål att jobba mot - det är minst lika roligt. Och igår satt jag framför datorn och kände mig ledsen över att vi kommit överens om att jag inte ska tävla på ett tag nu... Hittade dock en liten försynt tävling i närheten och skickade iväg ett hastigt sms till min tränare. Konversationen löd:

"Är det dumt att anmäla till b2 den 30 april? Mest för att testa. Anm. ut imorgon. Vore suuuuuupergulligt om du ville svara snart B-) Kram"

Svaret som kom löd:
"Anmäl för Guds skull!!! Du har inget att förlora!!!"

Haha - jaaaaa, så bra blev det med min planering som löd "inga tävlingar alls nu under en längre tid". Jag resnonerar som följer; tävlingssäsongen är i full gång och den är otroligt efterlängtad - det är egentligen nu som är den bästa tävlingstiden, tycker jag. Härligt väder, inte för varmt - inte för kallt. Fint underlag, inte för torrt - inte för blött. Under ett par månader är det så här sedan går vi in i sommarhetta där de flesta hästar och ryttare blir lite sommardävna. Och sedan ska vi ju alla ha i åtanke att jag faktiskt redan ridit motsvarande MSVB (på kvalet). Så nej - jag kör på det! Alla som vill komma och heja på oss får vara på plats i Åsbo den 30 april :o

Målet är sedan att starta MSVB under hela sommarhalvåret och ett par rundor i höst för att sedan gå ut i MSVA. Håll tummarna för oss!!!

 

Av Dressage - 17 april 2011 12:24

Gårdagens tävling:

Alltså först av allt; DÅLIG planering i ridningen fröken! Det går inte att vila sig i form :o) Haha. Aramis och jag tränade i tisdags och det gick super! Sedan levde jag på små moln ända fram till fredagkväll då jag insåg att det kanske var dags att rida igenom gossen... Men då HANN jag inte rida och följden blev alltså urusel planering. Nåväl. Vi är ju färdigkvalade och jag tror att den vetskapen indirekt gjorde mig lite laid back ;o)

Kom iväg i tid och kom fram i god tid. Aramis såg fin ut i sina knoppar, vita lindor och vinnarländtäcket från i höstas. Mötte lite andra tävlingsfolk och åskådare och efter anmälan satt jag i sadeln. Aramis kändes lite laddad (inte negativt - alltså inte spänd) och jag fick ibland känslan av att sitta på dynamit. Han var dessutom rätt stark och jag hade svårt att hålla honom i galoppen :-P Red fram på en lite lagom gropig och halvt slirig gräsbana (ville inte sitta nere på den lite för djupa grusbanan) och arbetade med förvända galopper och samling. Han satte sig riktigt trevligt och efter tio minuters försening var det min tur att gå in på banan.


Domaren (Miqe Olsson) blåste och ritten var igång. Aramis drog iväg och första mellantraven var snart avklarad :o) Ryggningen blev riktigt usel för Aramis tänkte att han skulle titta lite närmre på underlaget... Därefter flöt det på fint fram till efter ökad skritt där galoppfattningen blev ett missförstånd och Aramis slog sig fri. Han har fortfarande svårt att orka sätta sig korrekt i fattningar och häver sig gärna, här blev en typisk hävfattning som jag korrigerade till följd av att Aramis slog sig fri. Inte bra betalt... Sedan enkla bytena. Aramis trodde att jag menade halt och stannade så fint på medellinjen. I och för sig en trevlig gest men inget domaren premierade. Dessutom på koeff. Och för att verkligen visa att Aramis är jätteduktig på att göra halt från galopp så visade han exakt samma fina moment på även andra enkla bytet - koeff. Hihi - domaren tyckte inte om heller detta lilla trevliga påfund utan belönade oss med tämligen låga poäng. I övrigt gick programmet lysande :o)


Fick 62 % (men tappade, som ni förstår, många poäng). Domarens kommentar längst ner:

"Flott ekipage. Ryttaren korrigerar hästen på ett mycket mjukt sätt. Behöver bli starkare i sin samling"

Är givetvis otroligt nöjd med min grå prins och ser nu OERHÖRT mycket fram emot att börja arbeta mot MSVB :o) Wihuuuuu! Har redan spanat in första start - mer om detta kommer senare!

Nu ska jag lägga in några foton från gårdagen! Sedan plugg!!!

 

Av Dressage - 15 april 2011 16:59

Idag har vi ett helt underbart väder här i Lund och naturligtvis har vi utnyttjat det! Vi åkte nämligen till Falsterbo och promenerade en härlig promenad på stranden :o) Zäta badade i det grunda vattnet och såg helt överlycklig ut när han susade fram som ett jehu full av sand genom sanddynerna. Därefter blev det fika hos Annas Café (det café man passerar när man kört över Falsterbokanalen). Det kändes märkligt att köra förbi Falsterbo (ridklubb?) - där de brukar hålla horse show, en tom läktare och stora fält, och inte en bil eller häst i sikte.

Stallet blir det runt 18 idag och då blir det lite fix och trix innan morgondagens tävling :o) Och ikväll blir det pizza och vin med stalltjejerna hos mig :o)

Ha nu en riktigt härlig fredagkväll!

Här ser ni tre bästa vänner :o)

Fotograf: Ida medryttare

 

Av Dressage - 14 april 2011 20:37

Hihi - idag kändes Aramis som en mörbultad hängmörad oxfilé som hängt i alldeles för många veckor :o) Han var väldigt, jag ska inte säga seg (för det är han aldrig) - men lite trött i kroppen. Han ville hemskt gärna gå i en lägre och rundare form och självklart fick han gå där! Att lyssna på sin häst är A och O och i min värld är det allt för många ryttare som bara "gasar" på trots att hästen tydligt berättar att den har ont någonstans, har träningsvärk, inte mår bra på ett eller annat sätt.


Vi var ute en lång härlig runda och det blev, som ni förstår, en rätt så kravlös tripp där gossen fick traska på i eget tempo och egen form (dock ej teleskopform). Igår passade jag på att tömköra (passar utmärkt efter tisdagens superträning) och Aramis var så himla trevlig och fin! Jag har inte tömkört särskilt mycket med Aramis men han travar på trots att han har en flåsande matte i hasorna :o) Han kändes riktigt, riktigt trevlig och det är alltid lika roligt att se honom från marken.


Nu blir det nygrillad Bjärekyckling, varm hemlagad potatissallad och guacamole - dödsskönt för kistan! Haha!

Ha en härlig afton.


 

Av Dressage - 13 april 2011 19:29

Hjälte är han den grå gossen - och det av en mycket enkel anledning; han ÄLSKAR dressyr och det gör jag med. Han ställer alltid upp till 100 % och bråkar ALDRIG! Jag har faktiskt aldrig varit med om en så oerhört arbetsvillig gosse som hela tiden gör sitt yttersta för att vara ryttaren till lags! Det är så att jag blir rörd.

Igår avlöpte det bästa träningspass jag någonsin varit med om. Det är otroligt vilken värld den nya sadeln öppnat upp för mig och Aramis. Allt som tidigare varit jobbigt och svårt är nu lekande lätt. Efter uppvärmning kan jag med ett enkelt tryck ner i sadeln med sätet påverka Aramis på ett sätt som jag tidigare aldrig trodde var möjligt. Han höjer manke och rygg, höjer upp framdelen och nacken, lättar fram, vinklar sina haser och bara skjuter iväg :o) Och jag bara njuter i fulla drag. Naturligtvis måste vi snart gå in i en svacka för så här kan det inte fortsätta! Lika bra att vara beredd.


Jag satte Aramis i galopparbetet igår - så till den grad - att jag nästan galopperade stillastående... Jag sade till J att ber du mig göra en piruett så gör jag det NU. Han var så otroligt "med" mig, jag kan inte beskriva känslan i ord - den måste upplevas. Jag sade till J att nu, nu börjar jag verkligen känna motorerna under mig, mekaniken, dynamiken, elasticiteten - ja allt! Satte lite härlig trav i honom efter förvända galopper och där fanns mycket att hämta :o)


Efter 30 minuters lektion sade jag till J att nu är det färdigtränat för idag (trots att vi egentligen ska hålla på i 45). Totalt onödigt att sitta och traggla på något som kändes så bra. Det är ju en belöning till Aramis (trots att han tycker det är kul :o). J höll med så vi körde lite snack om framtiden de sista minutrarna. Nu blir det en start till i MSVC och sedan säger jag adjö till det programmet. MSVC är ju en ren transportsträcka för både mig och Aramis och när vi nu nästan ridit detta program på 65 % och dessutom är färigkvalade till MSVB känns det bara "tjatigt" att rida vidare där. Som sagt, sista MSVC på lördag, därefter blir det hårdträning i en och en halv månad där bytena verkligen ska befästas. (Seriebyten är introducerade). Framåt sommaren (mitten av maj) blir det dags att debutera MSVB:2 - och förhoppningsvis blir det ett några starter i sommar.

Härligt :o)

Nej, nu kallar uppsatsen igen! Ha en daaaaaajlig kväll :o) Här nalkas bio och popcorn i massor, haha!

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards