Alla inlägg den 6 april 2011

Av Dressage - 6 april 2011 14:17

Gårdagens träning går till historien som ett av de häftigaste genom tiderna!


Från början: Efter träning med elev, hem om för att fixa en tvätt mötte jag Ida vid macken i Lund där vi gemensamt åkte till stallet. Väl i stallet blev det stalltjatter, matfix, lite sadeldiskussioner (dock ej Aramis tack och lov) och sedan kikade jag på när Ida och Rigoletto jobbade i ridhuset. Efter detta var det dags för Aramis att förberedas inför dagens dressyrträning. Jag berättade för J att idag ville jag arbeta på lite olika moment från programmet (MSVC) - bland annat uppridning (som i och för sig inte är särskilt revolutionerande för just det här programmet, haha). Ville även kolla på ökad skritt, lite skolor och förvända galoppen åt höger i vänster galopp s a s.

Efter lite uppvärmning samlade jag ihop den långa kroppen och Aramis kändes superfin redan från start. Fin är lika med jämnt stöd, härligt framme för hjälperna men givetvis saknas kadens och samling - något vi naturligtvis arbetar på men också har med styrka att  göra. Gossen är ju trots allt stor och lång och därmed "valpig".


Uppridningarna gick helt okej, ett tips är att lägga in liiiite mer fart i uppridningen om man vill ha hjälp med att hålla en rakare linje! Även skolorna gick strålande; måste tänka på att inte tvära för mycket! Hovarna ska gå i tre spår; kolla i en spegel så att du ser "tre" benpar. Om man rider i vänster öppna så ska inner framben trampa för sig, ytter framben och inner bakben trampa i samma spår medan ytter bakben ska trampa för sig. Man kan säga att man förflyttar in framdelen ett halvt spår.

Därefter var det dags att börja arbeta med något som vi aldrig tidigare gjort; nämligen att börja sätta större trav i herr Grå. Detta genom samling. Och himmel och pannkaka vilka skithäftiga rent ut sagt steg jag bjöds på. Aramis verkligen stannade upp i luften och fick riktig kadens! Att det är så lätt?! (fast självklart är det svårt :o) Misen var så otroligt duktig, han svarade makalöst fint på mina hjälper och belönades med mängder av klapp och skritt och beröm när han kom in i kadenstraven! Det var så makalöst häftigt!

Avslutade passet med enträgen förvänd galopp. Till slut gick det igenom utan omslga bak och jisses så fin han var då! Som en geléråtta hela han :o)

Fick sedan komma in i stallet och bli masserad med linement på alla ben och rygg, borstad och nattad! Sedan nannade han nog tämligen gott :o)

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards