Alla inlägg den 28 april 2011

Av Dressage - 28 april 2011 12:14

Huj vad tiden går när man ska sköta om en hel gård! Locket ska läggas på brunnen, nyckeln ska gömmas, ha ha ha :o) Skämt å sido - det är verkligen hur mycket som helst att stå i. Och då ska ni veta att jag inte har något vårbruk att ta hand om eller så; nej det är ett stall som ska skötas, häst som ska ridas, utrustning som ska underhållas, tvättas och smörjas. Spån ska köpas hem. Gård som ska krattas, uppsats som ska skrivas, hundar som ska rastas, katter som ska matas - och så går det runt, hela långa dagarna :o)

Igår hann jag dock med att klämma in en träning i schemat! Denna gång för JO (som jag tränat för en del tidigare). Han har inte sett Aramis på ett tag så det var roligt att få visa hur vi utvecklats. Främst arbetade vi på med skolor - mycket bra tips fick jag där. Att mitt i vänsterskolan sakta av till skritt, viktigt att tänka bibehålla form och ur skritt sedan trav. I högeröppnan blir han gärna lite förböjd och tappar då bärighet på ytterbak (blir lite rak här) så för att undkomma detta red jag istället lite mer rak skänkelvikning-tänk och sedan växlade jag mellan öppnatänk och skänkelvikningtänk. Blev otroligt mycket bättre och ytter bak aktiverades på ett helt annat sätt. Sedan arbetade vi mycket med enkla byten, perfekt övning att få hästen att sätta under sig. De sista enkla bytena var riktigt fina och han kom under sig bra mycket bättre än i början av övningen. Slutligen arbetade vi med 10-metersvolter i galopp och här har jag gjort ett generalfel; jag har överböjt Aramis vilket gjort att han gått med hals och huvud på 9-metersvolt men bogar och bål på 11-metersvolt :o) Det tycker man ju skulle vara ännu svårare än att hålla alla kroppsdelar på samma volt :-P Haha. Så ingången i volten skulle jag tänka mycket mindre böjning och mer försöka få till en böjning i kroppen - mer vända in hela hästen. Om Aramis ramlar in med halsen tappa han bärighet bak och den första volten vi lade var på väg rakt ner i ridhusgruset *fniss*. Ju fler volter vi lade desto bättre blev bärigheten och snart hade jag en sänkt länd och hög manke.

Det var en mycket nyttig träning och även om jag tränar idogt för J (inte JO) så är det väldigt nyttigt att blanda in en annan tränare i träningen ibland - som kommer med lite ny input och ser saker och ting från en annan sida.

Hur gör ni? Tränar du för en eller flera tränare? Hur resonerar du när det gäller tränare? Samma hela tiden eller gärna lite ombyte? Vore jätteintressant få ta del av dina åsikter!

Bjussar på några foton tagna innan lastning igår :o)

     

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards