Alla inlägg den 13 april 2011

Av Dressage - 13 april 2011 19:29

Hjälte är han den grå gossen - och det av en mycket enkel anledning; han ÄLSKAR dressyr och det gör jag med. Han ställer alltid upp till 100 % och bråkar ALDRIG! Jag har faktiskt aldrig varit med om en så oerhört arbetsvillig gosse som hela tiden gör sitt yttersta för att vara ryttaren till lags! Det är så att jag blir rörd.

Igår avlöpte det bästa träningspass jag någonsin varit med om. Det är otroligt vilken värld den nya sadeln öppnat upp för mig och Aramis. Allt som tidigare varit jobbigt och svårt är nu lekande lätt. Efter uppvärmning kan jag med ett enkelt tryck ner i sadeln med sätet påverka Aramis på ett sätt som jag tidigare aldrig trodde var möjligt. Han höjer manke och rygg, höjer upp framdelen och nacken, lättar fram, vinklar sina haser och bara skjuter iväg :o) Och jag bara njuter i fulla drag. Naturligtvis måste vi snart gå in i en svacka för så här kan det inte fortsätta! Lika bra att vara beredd.


Jag satte Aramis i galopparbetet igår - så till den grad - att jag nästan galopperade stillastående... Jag sade till J att ber du mig göra en piruett så gör jag det NU. Han var så otroligt "med" mig, jag kan inte beskriva känslan i ord - den måste upplevas. Jag sade till J att nu, nu börjar jag verkligen känna motorerna under mig, mekaniken, dynamiken, elasticiteten - ja allt! Satte lite härlig trav i honom efter förvända galopper och där fanns mycket att hämta :o)


Efter 30 minuters lektion sade jag till J att nu är det färdigtränat för idag (trots att vi egentligen ska hålla på i 45). Totalt onödigt att sitta och traggla på något som kändes så bra. Det är ju en belöning till Aramis (trots att han tycker det är kul :o). J höll med så vi körde lite snack om framtiden de sista minutrarna. Nu blir det en start till i MSVC och sedan säger jag adjö till det programmet. MSVC är ju en ren transportsträcka för både mig och Aramis och när vi nu nästan ridit detta program på 65 % och dessutom är färigkvalade till MSVB känns det bara "tjatigt" att rida vidare där. Som sagt, sista MSVC på lördag, därefter blir det hårdträning i en och en halv månad där bytena verkligen ska befästas. (Seriebyten är introducerade). Framåt sommaren (mitten av maj) blir det dags att debutera MSVB:2 - och förhoppningsvis blir det ett några starter i sommar.

Härligt :o)

Nej, nu kallar uppsatsen igen! Ha en daaaaaajlig kväll :o) Här nalkas bio och popcorn i massor, haha!

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards