Alla inlägg den 4 juni 2010

Av Dressage - 4 juni 2010 22:20

Åh :o) Idag hade jag ett riktigt härligt pass - med mitt nya fina Sprengerbett! Kan bara lovorda dessa bett. Säkert hur många som helst som inte har något speciellt att säga om dessa bett, men äger man en så oerhört känslig häst - som Aramis - som reagerar så fort något inte är som det ska, något trycker någonstans, en fis på tvären - vad som helst i princip - så får jag säga att Sprenger är riktigt super! Sprengerbetten är ju konstruerade på ett alldeles speciellt patenterat sätt som innebär att mittendelen i de tredelade betten ligger med 45 graders vinkel och inte trycker på varken tunga eller gom. Det är därför viktigt att man sätter detta bett på rätt håll när man sätter fast det i tränset; annars blir det väldigt galet :-S Hur som helst så gick Aramis lysande idag, red lite varierat, lite ut, lite på gräset och lite ut igen! Han var oerhört fin och jag kan bara säga att bättre kunde han inte gå inför medelsvårpremiären! Håll nu tummarna för oss imorgon! Nattinatti!
  

Av Dressage - 4 juni 2010 15:46

Igår och idag har jag varit på ett äkta shoppinghumör - det är inte lätt att vara det när man har det mesta i 22 uppsättningar; men ibland tänds det ett liljeholmens och jag kommer på något trevligt att införskaffa som inte redan finns i cirka 20 varianter :o)


Eftersom jag tycker att Aramis inte varit helt tillfreds i munnen den senaste tiden så tågade jag in på Månsgård i Rydebäck och fick tala med en kvinna som tipsade mig att testa ett Sprengerbett (nickelfritt, med tanke på småsår - allergi?) Ett sådant fick det bli! Bettet finns till beskådan på följande länk: 
http://www.thesaddlery.co.uk/images/sprenger_kktrainingbit.jpg


Sedan hittade jag ett fantastiskt stiligt Döbertspö, vitt till färgen och inom måtten för vad man får ha med på dressyrframridningen :o) Ett sådant fick det också bli! Spöet finns till beskådan på följande länk:
http://www.butik.khepri.se/Shop/Index.php?sArtModelId=5001-1


Därefter åkte jag till en annan hästbutik där jag inhandlade ett tunt, tunt rött fantastiskt läckert sommartäcke! Täcket finns till beskådan på följande länk:
http://www.shiresequestrian.co.uk/shop/product.php?productid=16145&cat=689&page=1


Slutligen blev det ett Veredus Easy white torrschampo för skimlar! Efter att ha testat ett sådant hemma i stallet kan man bara inte leva utan ett sådant (om man är skimmelägare)!  Schampot finns till beskådan på följande länk
http://www.stablestore.se/produkt/Easy-White-Torrschampo---Veredus


Snipp snapp snut, så var mattes plånbok tom :o)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards