Alla inlägg den 9 juni 2010

Av Dressage - 9 juni 2010 21:59

Dagen började med att pussa på alldeles för efterlängtade mular! Efter detta placerades den gråe långe i gången och jag påbörjade förberedelser för ridpass. Märkligt nog har han blivit brunskimmel på den fläck där jag använde Veredus toppschampo!? Lite märkligt - men får jag någon gång lust att skaffa mig en  brunskimmel så vet jag hur jag ska gå tillväga i alla fall    När Aramis var sedvanligt vitlindad och klädd i vitt schabrak och allroundsadeln begav vi oss ut i det ganska trevliga vädret. Vi skrittade en fin runda och väl tillbaka vid stallet jobbade jag vidare lite på gräsbanan. Men luften var fylld till bredden av smådjur och Aramis - som är så känslig - gick stup i kvarten och skakade på huvudet, riste på sig och var allmänt störd av flygfäna. Får bli mössa hädanefter, men orkade inte gå in efter mössan så vi förlyttade oss in till ridhuset istället. När han var genomflexad i sidorna (var aningens stel i sidorna idag) travade jag igång honom i en taktmässig fin trav. Han låg på idag, kändes lite för tung i handen. Men hellre att Aramis tar stöd än att han knäpper av; även om jag kan tycka att han hade lite för mycket stöd idag.

  
Arbetade på med att få honom att lätta lite (detta genom att trampa honom) och efter detta blev han lättare. Det är så himla roligt att titta på Aramis i spegeln när han trampar, han bokstavligen kastar in och fram bakbenen långt in under magen - han verkligen anstränger sig   Ska försöka få någon att filma eller fotografera så att ni får se!

Galopparbetet bestod av att galoppera förvänt på volter men testade även några byten - gick fint även om han faller isär lite. I traven arbetade jag, mot slutet, med att få Aramis in i passagetrav och han svarade riktigt fint :o) Sista fem minuterna kändes han riktigt, riktigt fin - då hade han lättat fram, lättat i handen och bibehöll en mycket taktfast scwhungfull trav - det är denna trav som är grunden för att rida in en större och flottare trav i Aramis. Lade sedan ner honom och konstaterade att vi båda blev rätt varma efter dagens pass! Imorgon är det träning! Nattinatti :o)
    

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards