Alla inlägg den 9 september 2008

Av Dressage - 9 september 2008 23:12

Aramis och Rigoletto behandlades igår med ir-terapi, en fantastisk metod i mina ögon sett. Själva namnet Ir-terapi är en förkortning av infrared impuls acupunkt therapy och är, precis som namnet säger, egentligen en form av akupunktur. Akupunktur utan nålar, skulle man kunna säga!

Istället använder sig behandlaren av en apparat som sänder ut långvågigt pulserande infrarött ljus. Genom att stimulera samma områden/punkter (som man skulle ha gjort med nålar) så triggar man igång kroppen egen förmåga att läka (http://www.ir-terapi.se).

När jag hade köpt Aramis var han väldigt stel över ryggen och jag kallade därför ut Håkan som fick behandla honom. Några veckor senare arbetade han på ett helt annat sätt genom ryggen och jag kan inte annat än tacka ir-terapin för detta.

Igår upptäcktes att Aramis var jätteöm i sina muskelfästen i lårpartiet båda bak. Inget farligt i sig, men måste naturligtvis åtgärdas så att det inte blir en inflammation i muskelfästet. Aramis såg klart illa berörd ut när man tryckte på en viss punkt vid fästet och därför behandlades han här på båda sidor. Efter att behandlingen var gjort ömmade han inte det minsta när man tryckte på fästet - helt sanslöst, jag är alltid lika förstummad. Aramis är åtgärdad "snabbvariant" eftersom han ska starta kvalitetsbedömning på söndag, men han måste behandlas "på cellnivå" snart igen, så att muskelfästet och muskeln kan återhämta sig på ett korrekt sätt (så att skadan inte återuppstår).

Rigoletto visade tydlig ömhet i det opererade benet, framörallt på insidan av kotan och en bit upp på benet. Han behandlades också med ir-terapi och visade efter behandling mycket mindre smärta. Det ska bli intressant att konsultera Ingrid imorgon på Huntely.

Av Dressage - 9 september 2008 11:23

NU... har söndagens starttider kommit upp. Jag startar enligt följande schema:

Nr. 7 Aramis af Mecklenburg
Veterinär:                         09.00
Paus :                              09.10

Exteriör och gångarter:      09.45
Paus:                              10.05
Hoppning:                        10.30

På återseende!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards