Alla inlägg den 8 september 2008

Av Dressage - 8 september 2008 11:26

K inledde passet med 20 minuters markarbete medan jag byggde bana. Banan bestod av 2-kombination på långsida, koppelräcke på diagonal samt oxer på andra långsidan. När hindren var färdigbyggda var Aramis redo för att börja hoppa. Räcke gick fint, likaså oxer. Kombination var dock lite svårare. Aramis förstod inte riktigt varför man ska behöva hoppa två hinder på rad. Han bröt ur kombinationen ett par gånger och tappade fart emellan hindren, så K fick driva som attan för att han skulle komma över andra hindret i kombinationen. Jag höjde det ensamma räcket och den ensamma oxern till 90 cm. Gick som en dans. Dessa två tog han verkligen BRA, bra för att heta Aramis och inte vara så där väldigt mycket hoppad. Han hade ett fint flyt och hoppade faktiskt mot slutet med lite frambensteknik. Kombinationen gick också riktigt fint mot slutet, inga tveksamheter, fint flyt och bibehållen rak linje. Det sista avslutande markarbetet efter hoppningen såg riktigt trevligt ut. Han rörde sig igenom kroppen på ett helt annat sätt. Jag behöver väl knappast tillägga att han var trött när lektionen var över. Droppar pärlade sig i den vita pannan. Jag gick med honom i slutet och sedan fick han en dusch i ljummet vatten, fleecetäcke på och hö i boxen. Utgång blev det en timme senare. Nästa hopplektion blir på onsdag.

Ikväll kommer Håkan och kör med ljusterapi (ir-terapi).

Rigoletto är på plats här också nu! Står i sin lilla sjukhage stackarn och saknar sin egen fina, stora och härligt lummiga gräshage. På osndag ska vi på återbesök hos Ingrid på Huntley.

På fredag kommer Olof Ingdam och ser över Aramis sadel (Passier Optimum), sedan ska den sändas iväg ner till fabriken i Hannover för omstoppning, men det blir först efter kvalitetsbedömningen.

Fullt upp med andra ord!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards