Alla inlägg under mars 2008

Av Dressage - 23 mars 2008 12:45

Här är min andra underbara häst :) Bilden är tagen när vi var på dressyrläger sommaren 2006.

Av Dressage - 22 mars 2008 16:24

Vi, här nere på sydliga breddgrader, är inte vana vid snö. Det uppstår helt enkelt mindre kaos då denna nederbörd faller från skyn. Jag hade, förvisso, tänkt rida utomhus idag - men vädrets makter ville annorlunda och vi hamnade till slut i ridhuset ändå. Även om vi faktiskt skrittade fram i snöyra. Aramis skötte sig super, trots snö som trängde in i öronen. Det fick honom att visa sin riktigt samlade sida, vilken matte förvisso inte vill plocka fram än. Men det är klart att man log lite extra när han trampade på stället, stressad av väder, vind och "farligheter". Det är roligt att veta att det trots allt finns där, någonstans. Vi hoppade in genom ridhusporten och fortsatte (i något lugnare tempo) inomhus. Jag ska sätta på en nosrem på Aramis träns, så att jag kan få lite '"sug" i handen och bettet. Aramis har nämligen en förmåga att bära sig själv och "knäppa av" i nacken. Jag vill få honom rundare i formen.

Av Dressage - 21 mars 2008 20:49

Av Dressage - 19 mars 2008 12:07

Idag har J-O varit här och haft träning för mig och Aramis. Tråkigt nog hölls det, samtidigt, hoppträning i ridhuset vilket (för alla inbitna dressyrryttare) är en mindre mardröm. Så halva passet gick ut på att hålla sig undan för hoppekipage, vilket självklart förstörde stora delar av min träning. Jag hade hellre tränat utomhus, men J-O tyckte att vi skulle vara kvar inne. Aramis skötte sig utomordentligt, trots förbipasserande hoppekipage, hinder som rasade, vägringar, bommar som flög och annat spännande. Vi tränade på att hitta rätt form, takt och tempo. Det är också viktigt att jag är mycket noggrann med att Aramis går de vägar jag bestämt; att jag har en väl planerad ridväg. Vi övade galoppfattningar och avsaktningar. Viktigt att Aramis inte blir överilad i tempot, då tappar han gärna takten bak. J-O berättade för mig att Aramis är en häst som man idag inte reglerar särskilt mycket i tempo, det viktiga är som sagt att finna rätt takt och tempo där han kan gå i balans. Han får inte heller bli för kort i formen (vilket han ibland blir), inte heller nosen ska hamna bakom lodplan. Stackars Aramis, inte lätt att vara 4 år!

Av Dressage - 17 mars 2008 20:05

Aramis har vilat i tre dagar (pga avmaskning + ganska hårt arbete). Idag var det igångsättning igen. Gick finfint, trots total snöstorm. Det var ganska folktomt i ridhuset om man säger så... Det var jag och Aramis. Jobbade på med skänkelvikningar och lite tempoväxlingar, gick fint. Aramis var pigg och glad. Övade även lite bomarbete. Red cirka 40 minuter. Imorgon blir det longering och på onsdag kommer J-O.

Av Dressage - 13 mars 2008 19:35

Idag har jag och Aramis fått oss en hopplektion, vilket gick strålande (och fort som bara den). Aramis har lääängtat efter att få hoppa och for över både oxrar, vattenmatta och flagghinder. Han hann liksom aldrig tänka efter om det var ett läskigt hinder eller ej. Svisch så var vi både över och långt förbi. Matte hade dock lite småbekymmer med att samla ihop denna ångvält som flängde fram likt en skenande gasell efter varje hinder. Hej och hå vad vad det gick - men oj vad skoj vi hade. Vi har idag hoppat hinder på böjt spår - vilket var väldigt nyttigt. Här krävdes att styrningen funkade, ytterskänkeln och innertygeln fick parera så att Aramis någorlunda hamnade rätt på hindren. Sedan följde två hinder i följd, ett rättupp och en oxer, med tre galoppsprång emellan. Oxer med vattenmatta under hörde också till dagens hinder. Nu ska Aramis få vila i dagarna tre - det är han väl värd! Idag har vi avmaskat med dubbel dos Banminth.

Av Dressage - 12 mars 2008 18:38

Idag har Aramis busat i hagen. Inte så lite heller. På något sätt hade han lyckats med konststycket att fastna i hörnet staketet, trängt sig ut genom hörnet och helt sonika fastnat här. Någon såg honom försöka ta sig loss (väldigt stillsamt och städat, för övrigt). Gång på gång påmindes han om att här satt han fast och det fanns inte tillstymmelse till möjlighet att komma loss. Aramis fann sig i sitt öde och inväntade tålmodigt hjälp (som anlände rysligt kvickt). Likt förra incidenten (med täcket över huvudet) gick det även denna gång att hjälpa Aramis medan han snällt och vänligt stod på sin  plats (fastklämda) och väntade. Jag förstår nog inte riktigt vilken klok häst jag har fått tag på.

När jag själv anlände till stallet stod Aramis i boxen och mumsade hö. Utanför boxen låg spillrorna av ett täcke... det var en gång ett täcke. Någon frågade mig hur många täcken jag fått förstörda sista tiden - jag låtsades inte höra på det örat just då. Tänkte på att jag prompt ville ha en hingst - priset? Ett par täcken i månaden... men han är ju attans gó.

Det blev ett pass i ridhuset och allmän koll att samtliga extremiteter fungerade som de skulle (vilket de gjorde). Aramis jobbade på, lika glad och positiv som alltid, med öronen i klistrad framåtposition. Det är härligt med en positiv och glad häst (trots att han suttit fast i staketet).

Av Dressage - 11 mars 2008 18:23

Idag blev det, som planerat, en sväng i longerlinan för Aramis. Han fick lunka på i skritt, trav och galopp, inspänd på ytter. Gick kanonfint! Är såå roligt se sin häst jobba från marken. Tråkigt nog ringde J-O mig idag, han har dragit på sig influensan och kan därmed inte träna oss imorgon. Som det ser ut nu blir det träning nästa vecka istället. På återhörande!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards