Alla inlägg den 27 februari 2009

Av Dressage - 27 februari 2009 23:14

Har sysselsatt mig med att prata och skratta med min hovslagare halva dagen, känns det som. Han började väl sko Aramis runt 15.45 och strax innan 18 lämnade han stallet :) Naturligtvis var det inte 100 % skoning denna tid, men jag kan lova er alla att min hovslagare är ytterst noggrann. När han fått på sista skon och putsat hoven så var han ändå inte fullständigt nöjd med sitt verk. Aramis hovar är lite si och så, lite på trekvart, en stor och en liten, en smal och en bockhov och lite hit och dit. Därför är han ju också extra svår att sko, och idag var det svårt att hitta de rätta linjerna ;) Men jag tycker att han blev superfin! Vi talade en del om Aramis beteende och han menade också att det är en stor omställning att gå från hingst till valack. Och det skulle jag nog kunna skriva under på. Hur som helst så var Aramis kavlugn idag, inte en sur min - skönt! Jag har numera döpt om honom till huggormen :) Hann inte inhandla stroppy gelding idag - men så ska göras imorgon. Ridpasset idag gick utomordentligt! Jag kan inte fatta hur hans trav har utvecklats bara de sista två veckorna! Jag sitter numera på en häst som svävar fram i en riktigt fin trav :-o J berättade idag att Kristian inte hinner träna oss på lördag nästa vecka :-( Men jag får hålla tillgodo med Mattias och J så länge vilket inte är fy och skam :) Ridpasset idag präglades av att få Aramis att arbeta mer och mer igenom kroppen, med ryggen. Det var ett riktigt bra pass och flera stycken kom fram till mig och berättade vilken otrolig utveckling han genomgått sista veckorna! Det är alltid roligt att höra sådant. Imorgon blir det en ridautrunda och på söndag träning.

Nedan ett liiiitet litet prov på vad som inhandlades under min lilla sejour förra veckan. Visst är hovkratsen läcker? Förresten - lindorna inhandlades på allas vårt Gekås! Man kan ju inte köra förbi Ullared och inte gå in på Gekås. De är så ofantligt billiga när det gäller täcken, grimmor och allmänna slit-och-slängprylar till hästen! De vita lindorna på bilden nedan inhandlades på Gekås - tror jag gav 49.90 kr :) Ha en skön fredagkväll - även om den nu nästan är slut ;)

Av Dressage - 27 februari 2009 10:37

Stroppy gelding, på rekommendation av läsare! Vi tackar för tipset och återkommer så snart kuren är påbörjan och resultat visats!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards