Alla inlägg den 7 februari 2009

Av Dressage - 7 februari 2009 22:32

Eftersom jag plöjt runt på banan några dagar så var det tid för en uteritt. Man får ju passa på när man är i stallet medan det är ljust. Eftersom ingen annan var på språng ut så gav jag mig ut själv (mer eller mindre våghalsigt). Tog en runda som jag aldrig tidigare ridit (och Aramis ännu mindre...). Började med skritt på en stor äng, sedan gräsvägar, bara skritt, var så in i vassens lerigt. När jag efter ett tag kom fram till en grusväg så travade jag och mot slutet av denna blev det galopp. Gick kanon tills Aramis fick syn på något konstigt vid vägen vilket resulterade i totalstopp! Hoppla! Det blev från 100 till 0 :) Skrittade sedan hela vägen hem (i form). Han var verkligen jääätteduktig! Var ute cirka 40 minuter.

Idag i stallet hände en hemsk incident. Vår hingst kom lös :-S Sådant som bara inte får hända. Det är en femårig kaxig gosse med stort tycke för damer. Tjejen som skulle leda honom till ridhuset släppte honom när han helt oprovocerat reste sig och sparkade henne på armen. På ridbanan 70 meter bort tränade ett sto... Jämmer och elände! Han satte kurs mot banan, men ändrade kurs och svängde av innan (puh), sedan for han runt med hög svansföring, tyglar hängande och så vi som försökte fånga in honom. Till slut sprang han in i en hage! Sedan gick tjejen med honom till ridhuset för att longera, när hon sedan skulle sätta sig i sadeln reste han sig gång på gång och till slut kom han lös där med (som väl var var de själva där inne), och tränset sprang han sönder. Jag levererade ett stigbett och sedan var äventyret slut. Han hamnade i boxen direkt. Usch vad hingstar kan vara stökiga! Jag är så synnerligen glad för mina två valackar :)

Dagens boktips så: Jag har blivit helt och hållet fängslad av en bok som heter Den hemilge kocken (Mats-Eric Nilsson) - en enastående guide som leder läsaren rätt i tillsatsernas djungel. Jag måste säga att jag är en mycket skeptisk konsument som vänder och vrider, klämmer och känner på det mesta som ska hamna i min kundkorg. Jag handlar aldrig någonsin lightprodukter och skulle aldrig få för mig att köpa smörgåsmargarin som till exempel Becel eller Lätta. Nej, här gäller bara äkta vara som till exempel 40% grädde, 3-4%mjölk, Bregott osv. Bröd har jag fasligt svårt med att välja då de flesta bröd innehåller allt för mycket svåruttalade ord ;) Det bästa är att baka själv! Likaså kakor. Jag handlar nästan bara ekologiskt odlade grönsaker och försöker i möjligaste mån handla svenskt. Jag fick läsa ett och annat om "färskrpessad juice" i boken så idag när jag handlade följde en stor Brämhults clementinjucie med mig hem ;) Fasligt god kan jag intyga! Hurdana konsumenter är ni?

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards