Alla inlägg under oktober 2008

Av Dressage - 16 oktober 2008 22:32

Har haft ute ny hovslagare idag, får se hur Aramis känns imorgon när jag rider. Tycker att han blir löjligt lång i tån mot slutet av perioden, men hovslagaren förklarade att det är så olika från häst till häst men han skulle i alla fall korta ner honom extra mycket i tån. Det blir en snabbare överrullning men å andra sidan har han inte classic roller nu, inte heller grand prixskor bak. Nu har han bara helt vanliga skor!

Av Dressage - 15 oktober 2008 16:07

Ååå vad jag är glad för Aramis!

Hade med en annan sadel hemifrån idag, ett uråldrigt exemplar av syntetsadelmärket Wintec. Den låg mycket bra på Aramis, klämde inte någonstans. Därför fick det bli en tur i denna idag. Fixade Aramis, sadlade, lindade, et cetera och ledde iväg till ridhuset. När jag öppnade portarna till ridhuset så blev jag minst sagt lite matt. I bortre änden av hallen stod en tränare och höll lektion, i främre delen av hallen satt en tränare och höll lektion, förutom dessa lektionsekipage fanns också tre andra ekipage inne i hallen. Jag och Aramis tågade in, glada i hågen, jag kravlade mig upp med hjälp av en pall och skrittade iväg. Skrittade fram tillsammans med en tjej som satt på ett sto (som jag senare fick veta var högbrunstigt, dock inget varken jag eller Aramis märkte :-P). I den bortre änden seglade ett oändligt vackert ekipage fram, jag förstod snart att hon satt på en hingst, men Aramis brydde sig inte ett dugg om det (skönt). Efter tio minuters skritt så kom ytterligare ett ekipage in i ridhuset, en hingst till... Nu var vi alltså tre hingstar, ett högbrunstigt sto och lite annat smått och gott där inne i hallen. Himmel och pannkaka. Nu gällde det att hålla styr på kusarna. Började trava Aramis, fick sixa och saxa mig fram mellan piruettarbetande hästar, hinsgtar, ston och tränare :) men det gick super! Och Aramis kändes som en hel dröm med den där gamla sadeln på ryggen. Minst lika fin som när jag red honom i den första Amerigon. Galopperade också några varv och försökte jobba lite med att rakrikta honom på långsidorna, han har en liten tendens till att skjuta ut högerbogen och peta in bakdelen lite innanför spåret, blev dock mycket finare efter ett litet tag. Red cirka 20 minuter och var så glad och nöjd så munnen måste ha gått från öra till öra så mycket jag log. Dessutom var jag ju glad att Aramis sköter sig så exemplariskt (kan som en notis nämna att de båda andra hingstarna minsann inte var alls så lugna som Aramis :)).

Imorgon är det dags för nya höstskor (=hästskor :o)).

Hej så länge!

Av Dressage - 11 oktober 2008 22:22

Idag har jag ridit Aramis i ytterligare en ny sadel, det var förvisso inte samma wow-effekt som igår men det var ändå skillnad om man jämför med min Passier Optimum. Red cirka 15-20 minuter och efter att ha varit lite stel i sidorna så mjuknade han fint på slutet. Red skänkelvikningar utmed långsidorna för att gymnastisera. Stackars Aramis fick gå ut och jobba medan kvällsmaten serverades till kompisarna, men lika snäll och medgörlig var Aramis för det. Var riktigt mysigt att sitta själv och rida i ridhuset på lördagskvällen. Jag är lite vilse i sadeldjungeln, funderar å ena sidan på en Jaguar (har dock aldrig testat en sådan), funderar å andra sidan på en Amerigo (har testat två varav en var en DRÖM), å tredje sidan funderar jag på en Röösli (har aldrig testat en sådan, men hört att de ska vara riktigt bra). Vad har ni för erfarenheter? 

Av Dressage - 10 oktober 2008 22:30

besöker väl min nya hemsida www.ryttarliv.se ?

Av Dressage - 10 oktober 2008 22:20

Jag måste verkligen medge att min Passier Optimum (så här när det är lätt att vara efterklok) verkligen inte ligger bra på Aramis! Har idag testat att rida i en Amerigo och vilken extrem skillnad det blev på Aramis rörelser. Plötsligt började han röra sig igenom kroppen, hans bogblad hindrades inte av sadeln och jag kände en helt annan takt och schwung än vad jag någonsin tidigare gjort. Jag är förvisso inte själv överförtjust i sadeln (känns lite plastig och är inte allt för skön), men Aramis gillade den starkt... Red bara 10 minuter idag, kände på honom i båda varven och testade sadeln lite. Det var en glad och laddad fyraåring ;)

Av Dressage - 9 oktober 2008 14:34

Nu är det dags för mig att publicera min nya sajt. Här kommer jag att skriva om allt som rör häst och ryttare! Och självklart tar jag mer än gärna emot tips! Min blogg om träningen kommer givetvis att fortsätta, precis som vanligt. Ha tålamod med min nya sajt, den är långt ifrån klar! Är väldigt mycket under utveckling och konstruktion - bli inte alls förvånade om den ändrar utseende titt som tätt! Trevlig läsning önskar jag er alla!

Av Dressage - 8 oktober 2008 22:11

Så härlig och roligt det var att äntligen få sätta igång med Aramis igen. Han var nog minst lika glad. Tänkte starta med lite longering... kan väl påpeka att paddocken såg ut som ett röjt minfält när Aramis farit omkring som en vettvilling :-S Där var mycket spring i de där benen om man säger så. Matte försökte till varje pris lugna ner pålle, men det utan större framgång. Nåja, han såg  i alla fall fin ut, det lilla man hann fästa blicken... Imorgon får han ta det lugnt och på fredag tänkte jag svinga mig upp i sadeln. Har fått låna en Amérigo - spännande!

Av Dressage - 6 oktober 2008 22:20

Här kommer en liten rapport som berättar om läget. Ingen sadel har dykt upp än, Aramis har nu vilat tre veckor exakt och det börjar bli dags att tänka på igångsättning. Hästarna avmaskades 081002 med Noromectin. Aramis har blivit mycket lugnare vad gäller surhet vid gallret lustigt nog, kanske han kände på sig att jag skrev om honom här på vida webben :) Jag håller på att starta upp en egen hästsajt, där du kommer att kunna läsa om reportage, tävlingsresultat, se på inspirerande bilder, läsa om ridsportartiklar, få senaste nytt et cetera. Sajten är ännu bara i ett startskede, men jag hoppas så småningom att den ska bli större och större! Jag rapporterar vidare om denna snart - och berättar även då var ni kan hitta sidan :)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards