Direktlänk till inlägg 28 december 2011

Minivila är vi båda värda!

Av Dressage - 28 december 2011 10:30

Över jul och nyår får det bli lite skön vintervila för Aramis (och mig)... Jag kan väl inte säga direkt att jag vilar mig i form. Jag skriver och läser och skriver och läser mest hela dagarna. Däremot får den grå vila sig i form -  jag har dragit ner rejält på maten nu (Aramis får vanligtvis nästan 5 kg kraftfoder) så att han inte blir alldeles tossig där borta i hagen :o) Annars är det verkligen ingenting att rapportera om! Haha! Ja om ni inte vill höra om min examinationsuuppgift förstås; men jag gissar att ni är sådäääär intresserade av den :o)

Istället vill jag höra om dina ridplaner inför 2012! Själv ska jag nu försöka (!) komma upp i fina procent i MSVB så att jag kan ta mig vidare mot MSVA - det bör ju bli lättare nu när Aramis har börjat arbeta i korrekt samling... Inte så lätt för det tidigare då han var sned och vind! Men hur ser dina planera ut? Och hur blev 2011? Blev det som du tänkt dig? Eller hände något som förändrade dina planer? Vad? Berätta - nu är det er tur att prata :o)

 

 
 
Stallbruttan

Stallbruttan

28 december 2011 12:18

Åh, ÄNTLIGEN är man lite bloggaktiv igen!!
Vad du har hunnit med! :O Här har vi åtminstone haft lite mer skiftningar än er - igår gick det från soligt till snöstorm till soligt iinom loppet av tjugo minuter! Fast jag skulle hellre ha ett soligt Kramfors, med sådan där lagom vinterkrispighet som 5-10 minusgrader ger... Inte någon jämrans väderjojo..! :/
Vi håller tummarna för att du ska fixa dina mål - det går säkert bra!! Mitt häst-2011 slutar ju inte på topp precis, men det är bara att se mot häst-2012, där planerna bara är att fortsätta lära sig så mycket som möjligt!! ;D

http://stallbruttans.blogg.se

 
astrid

astrid

28 december 2011 16:36

Passar på att svara nu när du frågar så fint!
Första halvan av 2011 gick bra med min häst f-07. I september var vi på Strömsholms kvalitetsbedömning och fick fina resultat både i dressyren och hoppningen. Men han blev mer och mer tjaffsig i munnen och ville inte alls jobba med sina bakben. Kollade tänder och provade olika bett; tjocka, smala, anatomiska osv. Blev inte bättre, till slut började den unge herrn även protestera en hel del och ville inte gå framåt, då kände jag att det var dags att kolla upp honom ordentligt. Då var han halt på båda fram vid böjprov och de såg även en liten snedhet över korstet. Han blev sprutat i båda hovlederna fram och i ryggen. Sen efter några veckor skulle han sättas igång men allt kändes lika hopplöst som innan om inte värre.. Efter mycket om och men har vi hittat att han var låst i vänster SI-led, dvs bäckenet, verkar ganska likt det aramis hade problem med? Så nu återigen igångsättning.

Eftersom det här tagit i princip hela hösten har han gått och samlat på dampande så nu är han så jävlig och trotsig man bara kan vara när man inte fått jobba och snart blir 5 år. Dessutom känns han fortfarande inte helt bra, antagligen pga lite trång sadel. Så imorn ska jag prova rida barbacka på galningen, vi får väl se hur det går ;)

Om några dagar kommer sen sadelutprovare, och om en vecka ska vi byta stall mitt i alltihopa. Mina mål 2012 är just nu mest att få lite ordning på det lilla kräket. Men så fort jag fått det är nog mina mål betydligt högre. Förr ville jag försöka kvala till breeders i dressyren, men nu har vi ju tappat så mycket tid. Däremot vill jag komma ut på nån dressyrtävling och känna att jag har en arbetsvillig, mjuk, fin och lösgjord häst. Då är jag nog nöjd!

http://qpintraining.blogg.se

 
Ingen bild

Jenny

28 december 2011 18:55

Måste bara fråga, varför 5kg kraftfoder. Är ert hö dåligt? Tycker det låter som väldigt mkt.
Häslningar
Jenny

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

28 december 2011 19:43

Stallbruttan: Åhh så trevligt se dig igen :o) Haha! Jag tycker verkligen inte att jag varit produktiv - men tackar för det :o) När man inte rider tycker jag att det är jättesvårt att få ihop något vettigt, men det var ju kul att du tyckte att jag lyckats ändå :o) Usssch - jag kan bara hålla tummarna för att år 2012 blir ett riktigt superår (för oss alla)!!!

Gott nytt :o)

Astrid: Tack snälla för att du tog dig tid att berätta om ditt "trista" år :o( Jag blir så ledsen när jag läser dessa hästhistorier, om alla ryttare som kämpar och sliter och möts av motgångar. Jag kan bara hålla alla mina tummar för att din häst och du får ett superår 2012 och att han kommer till sin rätt och blir helt kvitt problemen som bäckenet vållat. Jag känner igen mig i allt du skriver, däremot är Aramis väääärldens snällaste häst och har aldrig protesterat... Så jag kan verkligen förstå din frustration! Jag håller tummarna!!!

Gott nytt!!

Jenny: Tack för din notis; ja visst är det så att höet har dåligt värde! Till och med jättedåligt! Om du söker på inlägget som publicerades lördagen den 17 septenber (även tankar den 18 september) så ser du alla mina tankar om Aramis foderstat och även exakta uträkningar. Gott nytt år!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

28 december 2011 20:02

Min tävlingssäsong 2011 slutade inte så roligt. Jag har under året haft bekymmer med att Bodo fått mjölksyra (trodde jag..)så lätt. Jag fick verkligen planera träningar och tävlingar för att han skulle hålla sig mjuk och fin i kroppen. Jag provade olika tillskott, bytte foder, kiropraktor, massage mm. I november började han tappa bärighet i galoppen och han var öm i ryggen. Han har alltid haft hög muskeltonus i bröstryggen, men nu var han riktigt öm. Jag åkte till min veterinär för en utredning. Han gick igenom böjprov utan en antydan till hälta. Jag gjorde ridprov och veterinären såg också att bärigheten i galoppen var dålig plus att min häst vispade irriterat med svansen. In på röntgen och då visade det sig att han hade tre tornutskott som satt alldeles för tätt. Han hade dessutom pålagringar mellan två av dem. Aj, aj min stackars gosse.. Jag såg genast framför mig en utdömd häst, men gissa om jag blev lycklig när veterinären berättade att detta går att operera med en ny metod som visat sig ge mycket gott resultat. Efter remiss till ATG-kliniken i Malmö så blev Bodo opererad av Palle Brink den 2 december. Ingreppet utfördes på stående häst med lokalbedövning och sedering. Palle sågade bort två tornutskott. Låter makabert.. Jag fick hem Bodo samma dag och håller nu på för fullt med rehabilitering. Det är stretching 2 ggr per dag, TNS för att bygga muskulatur, skrittpromenader, longering/tömkörning mm. Han har under denna tid inte visat en tillstymmelse till smärta. Nu har det snart gått 4 veckor och han kan nu tömköras i rund och djup form. Om ytterligare 4 veckor så får jag börja rida igen. Jag har mycket stora förhoppningar efter den här operationen för Bodo ser redan nu mycket fin ut och rör sig faktiskt redan nu bättre än vad han gjorde innan. Jag är faktiskt så optimistisk så min tanke är att gå direkt ut i Msv A /St George i april/maj. Kvalen fixade vi nu under 2011. Under 2012 kommer vi förhoppningsvis befästa oss i dessa klasser samtidigt som vi fortsätter träna mot högre mål. Jag är så oerhört tacksam för att min häst fick denna chansen. Det är inte så vanligt med denna typ av ingrepp men eftersom han är så frisk och fräsch för övrigt och har kommit så pass långt i sin utbildning och är relativt ung (8 år) så kunde min veterinär inte se en mer lämplig patient för detta ingrepp :). Nu med facit i hand så var det inte mjölksyra som var bekymret.. Min stackars häst fick ju ont i ryggen efter hårda träningspass. Tack och lov så har jag aldrig tvingat min häst till något och har alltid lyssnat på hans signaler. Det har hänt både en och två gånger att jag avbrutit både träningar och tävlingar när han inte känts fräsch. Så något dåligt samvete har jag inte ;), däremot är jag mycket rörd över hur min häst kämpat och kunnat utvecklas så fint trots noll rörlighet i bröstryggen.

 
Ingen bild

Malin

29 december 2011 11:29

2011 gjorde jag och min häst vårt första tävlingsår ihop. Hästen köpte jag 2010 och hon var då precis igångsatt efter föl. Hästen var tunn och omusklad och utbildningsmässigt var hon grundriden och aldrig tävlad.

Så när tävlingarna drog igång i våras började vi med LC:2 och LB:1. Staketet var läskigt, domarbordet var fruktansvärt och publiken på läktaren höll på att anfalla.... De första starterna gick mer eller mindre åt skogen. Min pålle upptäckte snart att det inte var så farligt inne på banan och det blev en seger i LC:2. Sedan följde våren med tävlingar i LB ca var varannan helg för att få upp rutinen och det blev placeringar i drygt hälften av starterna.

Sommaren tog vi det lite lugn och i september gjorde vi debut i LA. Andra starten gav placering. I höst har vi gjort fem starter i LA. Resultaten har legat mellan 63-69%

Nu har pålle lite jullov och sedan är siktet inställt på MsvC till nästa år.

Jag är otroligt nöjd med vårt första tävlingsår ihop. Jag hade aldrig trott att vi skulle lyckas gå från "usch-så-farligt" i LC till att rida LA:4 på fina procent på mindre än ett år! Så jag är väldigt nöjd :)

 
Ingen bild

Angelika och Arne

29 december 2011 12:28

Som de flesta vet så är jag och Arne er största hejarklack och det finns ingen annan här i hästvärlden som jag önskar all lycka och framgång till lika mycket som jag gör för er två :)
Min och Arnes 2011 historia var följande. Vi flyttade från Grevie strax innan årsskiftet och flyttade upp till Ahla som ligger i Laholm.
En fantastisk anläggning och Arne som varit som en tickande bomb och väldigt jävlig under hösten -10 blev som en helt ny häst. Lugn och fin och jag kunde för första gången skritta ut på långa tyglar!! Inget galopperande på stället och inga plötsliga släng åt sidan där man nästan trilla av varenda gång man skritta runt fältet...Jösses amalia!
Vintern gick bra, vi tränade mycket mark och bomträning med mycket fokus på att få Arne att börja använda sina bakben och inte vara så framtung. (Hästen är 176 cm i manke och 20 meter lång haha)
Inom voltigen gjorde han jättestora framsteg och vi var ute på 4 tävlingar och vann 2 av dem :)
SM 2011 var inte riktigt med i mitt mål för Arne men med tanke på hur fina framgångar vi hade på tävlingarna så var det bara att köra på. Och som vi körde!
Efter första omgången låg vi etta! Mitt mål med SM var inte ens pallplats men efter helgens fina omgångar så slutade vi på en 3:e plats.
Mer än godkänt för Arne som även fick nytt poängrekord 7.5 i hästpoäng av 10 möjliga :) Jag var såååå stolt.
Han fick semester efter denna fina prestationen och när jag väl skulle sätta igång honom igen så var han inte riktigt sig lik.
Jag trodde att det berodde på x antal kilos övervikt från hans sommarhage så jag skrittade ut mycket i vår fina omgivning med backar osv. Minskade på maten så att han skulle komma ner i sin vanliga vikt igen.
Efter ca en månad var han väldigt stapplig ut ur boxen. Såg ut som han hade stelopererat sitt ena framben och ville inte böja det. 20 m senare såg man ingenting. En buta kur senare var han bra igen. Jag satte igång honom men 2 veckor senare var stelheten tillbaka.
Böjprov visade hälta på kotleder fram och höger knä. En butakur igen och han blev bättre.. Men visade en liten hälta på kotl. fram. Fick spruta båda fram och knä bak. 3 veckor senare så var han som en helt annan häst men vet ville spruta en gång till för säkerhetsskull då han gått med det ett tag.
Har precis börjat sätta igång honom igen och jag hoppas att 2012 blir ännu bättre än våren vi hade 2011.. Hösten och vintern har jag stoppat undan eftersom den var så tråkig :(
Lycka till alla er som läser och självklart till dig och Aramis :)

 
Aramis - en dressyrblogg

Aramis - en dressyrblogg

30 december 2011 11:28

Linda: Ooooooj!!! Vad ni (du och pållen) varit med om!!! Ja, jag har inte sett dig ute på tävlingsbanorna på ett tag (även om jag inte heller varit särskilt frekvent tävlingsbesökare senaste tiden). Jag kan bara hålla alla mina tummar för att allting går vägen - det bör det ju göra med tanke på att han redan känns så mycket finare och bättre :o) GUD!!! Vilken tur att vi har så duktiga veterinärer! Och vilken otrolig tur att det gick att "fixa" - på ett något makabert sätt dock :-/ Uuuhh... rös när jag läset om själva ingreppet! Jag önskar dig all lycka inför tävlingsåret 2012! Vi ses ute på banorna :o) Gott nytt år och tack för att du delade med dig av din "historia"!

Malin: GRATTIS till ett underbart tävlingsår! Vad skönt att det gått bra för någon :o) Haha! Jag hoppas att nästa år blir lika framgångsrikt för er! Gott nytt år!

Angelika och Arne: Meeeen äääär du sötast i hela världen :o) Dina ord är ju så värmande så att jag blir rörd!!! Uuuusch vilket trist slut på hösten och året ni fått... Visste jag inte :o( Men kan bara hålla alla tassar och hovar att det här går vägen och att Arne kommer ut ur denna sjukdomshistoria bättre än någonsin!!! Vilket jag är övertygad om! Dina voltigeframgångar är ju helt sanslösa!!! Trea i SM!!! Förstår du hur bra det ÄR! Jag är säker på att ni kommer att bli ännu bättre 2012 - då vill jag se er, om inte på guldpallen så i alla fall på silverpallen :o) Säg till om du är nere i jul - nyår :o) Måste ju ses!!! Kraaaaaaaaaaaaam

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards