Alla inlägg under november 2008

Av Dressage - 23 november 2008 11:09

Idag har jag varit hemma och kramat om Rigoletto. Städardag i stallet hemma. Sett om den nyanlagda bädden och strött in stallosan (stallrent) i hela boxen. Sopat små och obetydliga spindelväv (hinner aldrig bli så mycket väv i mitt stall eftersom jag tar bort väv i princip varje dag). Rigoletto pigg och glad. Var hemma och red häromdagen, skritt på banan - väldigt lyhörd och fin - men hur underbart är det inte att sitta på en välskolad häst? Red lite mjukgörande, öppnor och slutor - kändes (med tanke på omständigheterna) riktigt mjuk och fin ;) Men han blev gladast när vi svängde ut från ridbanan mot stallet igen, ha ha - min Rigoletto i ett nötskal!

Av Dressage - 22 november 2008 16:05

Jag blev kusligt glad när jag kom upp till stallet idag och insåg att min kära häst var precis lika kall i alla sina fyra ben. Han hade förvisso kommit direkt in från en kall och snöig hage, så för säkerhets skull kände jag igenom benen en gång till när han stått inne ett tag och blivit "rumstempererad", fortfarande ingen skilnnad. Puh - han måste ha gjort något tillfälligt igår. B o T får vänta ett tag till :) Gjorde inget mer än sedvanliga stallsysslor idag. Hade tänkt ge mig ut på skrittrunda, men vägarna var glashala och inget man vill beträda med häst :-S Vill undvika sitta i ridhuset nu på ett tag och ska därför i möjligaste mån försöka hålla mig utanför dessa fyra väggar så mycket det bara går! På återhörande!

Av Dressage - 21 november 2008 23:47

Huu vad det snöade idag - det är vi knappast vana vid här nere i söder! Och folk agerar ju som om domedagen vore här. Nåväl, till stallet kom jag i alla fall och lugnt och skönt var det där! Härligt en fredagkväll. Pussade på Aramis, spolade ben, ryktade, flätade svans och fixade mat. Var varm i kota höger fram, så nu sitter man är och är dödsnervös. Kan inte vänta nog till morgondagen för att känna på kotan igen :-S Hoppas innerligt bara det är något väldigt tillfälligt eller kanske något samband med att han växer. Blir Back on Track imorgon vill jag lova. På återhörande!

Av Dressage - 20 november 2008 22:12

Idag stod det meddelande på tavlan i stallet - det är städdags i helgen :o) Alltid skönt att göra ordentligt julfint! Så i helgen vet ni alla var ni hittar mig :) I stallet med gummihandskar och svamp i högsta hugg! Allt var fint med Aramis idag, ryktade, pysslade, fixade mat och pussade på varm mule ;) Om vädret tillåter imorgon så blir det tömkörning eller skrittrunda. På återhörande gott folk!

Av Dressage - 19 november 2008 19:55

Idag har jag bara varit och hälsat på hos Aramis, utfört sedvanliga stallsysslor och skrubbat vattenkoppen (värst vad jag skrubbar vattenkoppen kanske ni tänker, men faktum är att vattenkopparna i vårt stall är sådana som fyller på vatten automatiskt vilket innebär att det mycket lätt bildas alger och andra otrevligheter ganska snabbt i vattenkoppen, som för övrigt rymmer 10 liter). Spolade Aramis ben, bytte innetäcke (till det lila :)). Pysslade och mös. Han är så kelig nu för tiden. Lite gallig och varm i frambenen (misstänker att det är framkärran som växer). Aramis får ta det lugnt i alla fall tre veckor nu, men tömkörning i skritt och promenader slipper han inte undan :)

Av Dressage - 17 november 2008 22:45

Egentligen skulle jag ju inte alls rida idag, men så ändrades den planen när en kär vän ringde upp och frågade om jag och Aramis ville hänga med ut på skrittrunda. Och självklart var ju det ett lysande förslag! Skrittrundor kan bara bli bra när man växer och kroppen värker. Nyttligt för knoppen också vill jag tro. Vi hade egentligen bara ett litet hinder på vägen... Min kära väns häst (som vi skulle ut och skritta tillsammans med) är högbrunstig och jag sitter (som ni kanske alla vet vid det här laget) på en (i och för sig väldigt snäll) hingst. Men så tänkte jag; vad tusan - hur ska han lära sig hur han ska bete sig vid ett brunstigt sto om han aldrig utsätts för det? Så jag stövlade in i stallet och hämtade pisk, förberedde Aramis för skrittrunda och hoppade upp utanför stallet, glad i hågen. Vännerna på stallbacken stod och gapade när vi gav oss i väg med brunstigt sto och glad hingst! Aramis var lite sprallig i början, men inget allvarligt alls (häst måste han få vara). Sneglade åt det vackra stoet men hörde mig mullra där uppe och tittade åt annat håll istället. Skrittrundan flöt på bra och i slutet skrittade vi i princip på långa tyglad bredvid varandra. Kom hem till stallet (cirka 45 min senare) hela, rena och glada alla fyra! Unghästarna sover nog gott i natt, haft mycket att titta på, och förresten - vad härligt det var att få rida utomhus igen, denna härliga dag där solen faktiskt lyste även på oss här nere i söder :)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards