Direktlänk till inlägg 30 december 2010

HUR SER DINA RIDPLANER UT 2011?

Av Dressage - 30 december 2010 11:52

Nu närmar sig ett nytt år med stormsteg och i alla fall jag börjar så smått fundera på årets mål med min ridning. Mitt mål för 2010 var att försöka komma ut och tävla så mycket som möjligt med Aramis (i rimliga mått naturligtvis) och att även sikta på något kval, föhopnningsvis även starta någon MSV. Dessa mål tycker jag att vi har uppnått väl, även om jag så klart hade hoppats på att få komma över kvalgränsen i MSVC (62%)(har varit snubblande nära). Målen för 2011 är att arbeta vidare med bytena, samlingen och även försöka arbeta Aramis lite mer stärkande (klättring). Naturligtvis ser jag att vi gör msvc-start över 62% redan tidigt på våren så att vi kan arbeta vidare med MSVB på senvåren och befästa detta under sommaren. Framåt höstkanten hoppas jag kunna ge mig ut och rida stabilt i MSVB och mot vintern 2011/2012 börja sikta på Georg. Men viktigast av allt är naturligtvis att vi alla får vara friska och behålla hälsan!

Hur ser just dina planer ut för 2011 (ridmässigt). Kanske har du en unghäst som ska ridas in? Eller har du som mål att komma ut på tävling för första gången i ditt liv? Kanske du ska börja rida på ridskola - ta tag i ditt ridintresse på riktigt? Eller har du haft en skadad häst som du nu ska sätta igång? Som ni vet är planerna oändliga och bara ni sätter gränserna! Kanske du inte alls arbetar efter mål - du kanske tycker att det räcker bra med att bara vara? Inte vet jag :o)

Berätta nu - jag är som vanligt nyfiken i en strut :o)
  



 
 
kajsa

kajsa

30 december 2010 13:26

hej... jag ska hålla igång min häst nästa år han har haft mycket vila i år pga av två skador... sen eftersom han är så gammal så blir de nog bara tränings tävlingar... han är ju ändå 18 år blir 19 i maj... men beter sig ioförsig som en tre åring.. han är pigg och glad men vill gärna vara rädd om hans ben.. har är inåt tåad i fram och utåt tåad i bak och sen har han en massa rasp ärr på benen... men han har inga problem med dom sakerna men bättre att vara försiktig...

http://kajsaflorello.blogg.se

 
linnea & boyzon sign

linnea & boyzon sign

30 december 2010 14:32

älskar din blogg super fin!
jag följer dig på bloglovin nu , följ gärna mig du med ? :)


jag har som mål att starta en LD ´LC med mitt varmblod eftersom att jag nu 2010 nyss börjat tävla med han i små CR , men harde som mål.
följ mig och boyzon från vår inridning till tävlingar!

hare bra!

http://boyzonsign.bloggplatsen.se

 
jenny

jenny

30 december 2010 14:41

Först om främst börja träna dressyr med fullblodet så att det blir lite ordning på oss. Försöka komma ut och tävla i vår/sommar. När vi har fått ordning på dressyren så vill jag börja hoppa med henne också. Har dock funderat på att betäcka henne så vi får väl se hur det går med planerna!
Shettisen ska jag försöka hitta en parkompis till, köra ihop dom och komma ut och tävla lite.

http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se

 
Jenny Persson

Jenny Persson

30 december 2010 15:21

Låter som riktigt bra mål det där! Hoppas verkligen att ni får vara friska och krya så att ni får chansen att uppnå dem :)

För egen del så är det alltid lite knepigare med mål när man inte har en egen häst. Att vara medryttare blir lite grann som att leva i nuet. Det kan vara svårt att planera. Men jag kommer att kämpa på. Hoppas på ännu ett underbart år med M. Och kanske blir det lite ridning på andra hästar också. Målen finns ju mycket kring mig själv som ryttare. Jag ska bli en bättre ryttare helt enkelt. Och framföralllt bättre på att rida ihop hästarna. Jag är ganska bra på att få dem djupa och runda, men nu måste jag höja ribban och bli bra även på att plocka upp dem.

Vet inte om du blev så klok av mitt svar. Tyckte mest att jag svammlade en massa.

Många kramar!

http://www.fideliochenhorningen.onsugar.com

 
Jennie Kristensson

Jennie Kristensson

30 december 2010 16:26

Detta året tävla vi LB/LA(1), under 2011 ska jag starta lite högre LA klasser, som LA:3, LA:4 kanske. Hade varit skoj att tävla med kandaret, o då måste jag upp till LA:6. Viktigaste är att vi har skoj och att vi är hela o friska :) Jag vill kunna träna regelbundet, då jag ÄLSKAR mina träningar. I hoppväg, hade det varit skoj att komma ut o tävla lite. 90cm åtminstonde, kanske att det blir 1meter också.

http://carlijo.bloggplatsen.se

 
emily

emily

30 december 2010 16:36

Mitt mål är att tävla LB & LAklasser i år, upp till LA:4. Om vindarna blåser rätt och gudarna ler mot oss kanske vi kan plocka lite placeringar också :-), men målet är att tävla en A:4 på 65% någon gång under året. Vi ska befästa takten och avspändheten, samt jobba med styrkan i övergångarna. Bytena ska påbörjas och den förvända galoppen ska förfinas :-) Min Ella är ju trots allt bara 6 så jag tror det räcker och blir över.

http://livetmedella.blogg.se

 
Ingen bild

Linda

30 december 2010 22:34

Min ambition är att starta S:t George under andra hälften av 2011. Nu i början av tävlingssäsongen så ska jag försöka kvala i MB:4 och MB:5 för att få rida MA:1 och George. Jag tränar för fullt på piruetter och seriebyten. Och styrka förstås. Det är såå roligt!! :-)

 
Ingen bild

Dagge

30 december 2010 23:09

2011 hoppas jag blir mitt och Dagges år :). Jag hoppas att vi äääääntligen får kommer ut på tävlingsbanorna. Går allt som planerat så rider vi samma klasser som du och Aramis har som mål. Så see you out there om några månader :-).

 
Hanna

Hanna

31 december 2010 16:00

Jag ska kämpa vidare med alla tre hästarna och förhoppningsvis kunna knycka nån rosett på nån dressyrtävling under året :)
Fast huvudsaken är nog att känslan är bra!

Gott nytt år!

http://hannaforsberg.blogspot.com

 
Marit

Marit

1 januari 2011 03:49

Ungefär samma som dig och A, de är ju lika gamla våra pållar även om din är några nummer större! Har ju mina kval klara men tänker kombinera MsvC men MsvB iaf i vår och förhoppningsvis rida några lyckade MsvB:) Och precis som du skriver förhoppningsvis kunna jobba på lite svårare saker i höst. Kommer som vanligt inte att lägga fokus på tävling utan på träning... men visst är det skoj att styra runt något program då och då när det finns tävlingar på rimligt avstånd:) Gott nytt år på dig och dina hästar!

http://dressyrwelsh.zoomin.se

 
Ingen bild

Jennie K

1 januari 2011 15:19

För mig och hästarna blir det tävlingsdebut på dressyrbanorna tillsammans. Planerna för 2011 är lb/la så får resultaten och känslan bestämma hur och när vi går vidare. Lycka till med alla mål och planer 2011! Kram

 
Therre

Therre

1 januari 2011 17:38

Mitt mål detta år är att under våren befästa oss i LA, dvs runt 65% minst, för att sedan under hösten rida MSVC på godkänd procent och självklart även sikte på att kvala oss till MSVB inför 2012 :)

http://therre.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

1 januari 2011 21:52

Jag har en liten förhoppning att kanske komma ut och tävla under 2011! Ägarinnan till Wadesch som jag rider uppmuntrar till både träning och tävling (trots att hon själv också tävlar men då i hoppning). Vore jättekul om vi kunde pussla ihop det så att det kanske blir någon start! Men först och främst tränar vi på så får vi se vart vi hamnar!

God fortsättning! =)

http://dromdansaren.blogg.se

 
Natalja

Natalja

2 januari 2011 11:34

Hum... jag har eller hade många mål men som det ser ut nu så blir de svåra att nå.
Jag är glad att jag har min Latin kvar och hoppas att vi får fortsätta vår resa tillsammans även under 2011.
Förmodligen blir det inga fler tävlingar för vår del, målet är mer överlevnad!!
Det är visserligen en vinst i sig : )
kram kram

http://latin.bloggagratis.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

2 januari 2011 18:22

TACK TACK & åter TACK alla härliga ryttare som delger mig sina mål inför 2011! Det är så intressant att läsa om er alla och jag blir alltid lika glad :o) Jag kan bara hoppas att vi alla får i alla fall uppleva något av våra mål - och en del träffar jag säkert på ute på tävlingsbanan; tveka inte att komma fram och säga hej :o) KRAM!

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards