Direktlänk till inlägg 20 oktober 2010

Mördarpass...

Av Dressage - 20 oktober 2010 09:40

Min häst blir STEL som en planka efter att ha vilat. Detta konstaterade jag (inte för första gången dock) igår då jag fick jobba igenom honom från svanstipp till mulens yttersta spets :) Man kan nästan tro att han stått och dammat igen på ett museum minst hundra år, ha ha. Men efter 45 minuters ordentligt mjukgörande arbete med 100 % fokus på att få honom att sätta bakbenen IN UNDER kroppen istället för att parera ut benen utanför kroppen (smart övning för detta ändamål är öppnatänk hela, hela, hela tiden). Och för att riktigt ha kontroll över ekipaget studerar jag oss i spegeln hela tiden. Det var väldigt mycket galopparbete igår, det är där han i dagsläget behöver jobba mest. Och - efter idogt arbete släppte han ÄNTELIGEN igenom i sidorna och bakbenet var så vackert placerat in under den stora och långa grå kroppen. Ställning i nacken funkade utmärkt och jag själv hamnade rätt i sadeln eftersom han använde sina båda ryggfiléer och inte sänkte sin vänstra så att jag hamnar snett. När jag hade honom så fint inramad och "med" genom hela ryggen och kroppen så passade jag på att fråga J (som hade träningar) hur han såg ut (ville mest bekräfta att min egen känsla stämde). Och JA! han såg superfin ut! Både jag och Aramis var väldigt trötta efter kvällens genomkörare. Men ibland behövs det ordentliga genomkörarpass! Hur "ofta" (om man nu kan fråga så) har ni sådana pass?
  

 
 
Pia

Pia

20 oktober 2010 11:04

Interresant fråga, ALDRIG!
Min hest år 5 men går som 4åring då hon har haft föl. Hon är riden sedan januari detta år,altså 10 mnd, med unntak av 6 veckors bete i sommar. Hon trenar övergånger, sjenkelvikningar, öppna, värmer upp med vanligt voltearbete, små och stora med tempovekslingar i mellan.
Jag har aldrig nogonsinn känt att hon har varit stel! Hon är som din, en grå SLbuss, lång och reslig framtill. Dock har hon hela tiden haft en svagare sida, det har jag inte fokuserat nogot vidare på, ridit henne rakt med fokus på spåring.
Pga att hon är lång och stor har jag sedan innridningen ridit mycket i skogen, off road. Har tänkt det är ett bra sett å setta muskler på för en unghäst som har kroppen i "mot" seg. Fortfarande rider jag 1-2 gånger i veckan i skogen, 1-2 gånger i veckan på ridbana. Når jag är i skogen har vi en klättrebacka, den är inte lång (30 m?) men brant. Den går hon upp och ned 2-3 gånger. Skogspromenadene er på ca 1,25 timme, då går hon bara i skritt men i kuperat tärreng och går (som din ;-)) redigt fremåt.
Hon har ALDRIG känns stel på ridbanan, och jag tror det måste ha med detta att göra. Rider för en Btränare i dress. varje vecka, en gång eller två i veckan på ridbanan hemma.
Jag tror det är bodybuildningen i skogen som gör att hon aldrig har blivit stel för meg.
Ha en trevlig dag, nu ska vi på veckans skogstur!

http://pia-stallpp.blogspot.com

 
Matilda

Matilda

20 oktober 2010 11:36

Det är ju helt sjukt kul att vi är så lika! :-o Hahaha

http://showjumper.blogg.se

 
Natalja

Natalja

20 oktober 2010 21:52

Min Brune blir också stel av att vila (så du kan ju tänka dig hur han är nu efter flera månaders vila : o)
När han var i kondition fick jag ofta rida "loss" honom, ja minst ett par gånger i veckan. Nu har han inte lika mycket motor som din Aramis men jag tror efter att ha ridit en heting ett tag förstår jag att det INTE blir lättare bara för att de "går av sig själv"

ps. öppnatänk är väligt bra på alla hästar ; )


kram kram

http://latin.bloggagratis.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

21 oktober 2010 22:57

Pia: Tack snälla för din mycket trevliga och intressanta kommentar! Mycket tänkvärt! Hoppas ni hade en härlig skogstur :)

Matilda: Ja visst är det :-o

Natalja: Förstår att han blivit lite stel av vilan, men det får man bli när man varit sjuker! Visst är det minst lika "svårt" att rida en het häst som en slö! Fast många inte tror det! KRamkram :)

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards