Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

Skrittrunda med efterföljande markarbete

Av Dressage - 31 maj 2010 23:38

Aramis fick vila igår och idag fick han skritta ut på turboskrittrunda - något som, tror jag, kvalar in på Aramis topp-tre-lista. När han var redo för ridtur begav vi oss iväg i hundranittio. Skrittade "Madderundan", drygade ut denna med några gräsvägar och avslutade sedan rundan med att rama in den långa grå på gräsbanan utanför stallet. Han kändes riktigt fin idag, inramningen var total och jag passade på att plocka upp honom ordentligt i formen :o) Jag hade honom härligt framför hjälperna och dessutom ett ärligt stöd på båda tyglar. I övrigt var det, som alltid, lika trevligt i stallet - mycket skratt och prat med alla trevliga stallvänner! Har ni förresten också trevliga stallkamrater eller står ni själva i ert stall; berätta gärna - det är så roligt att höra hur ni läsare har det :o) Efter tre timmar i stallet var det dags att bege sig ut på runda med Majsan och därefter hem till hemmets lugna vrå!
  

 
 
rackemarie

rackemarie

1 juni 2010 09:19

Turboskritt låter som något för mig:)
Såhär bor vi: Inhyrda med Racke i ett stall som bedriver halvblodsavel med dressyrinriktning. Fn. har de nio pållar från noll till elva år. Hästarna brukar säljas efter treårstestet (eller så blir de kvar för att de är så trevliga att rida ett tag till). Nu finns en fyraåring till salu samt en treåring som vi kanske ska ha till salu. Kolla in på min länk "Stall Gålleryd" för bilder! En hyresgäst till finns det och en hyresbox väntar på hyresgäst. Lagom stort tycker vi och mycket roliga hästar man kan hjälpa till med.

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Therese

Therese

1 juni 2010 09:29

I mitt stall, som även är en ridskola, finns det en riktigt bra sammanhållning. Vi privatryttare planerar gärna att rida ihop, eller ut eller bara att ta en fika under tiden man är i stallet. Sen tycker jag oxå att man som privatryttare har ett ansvar att se till att även "ridskoleungarna" trivs i stallet, men det kanske jag inte tyckt ifall stämningen varit dålig?! Iaf så är våra stalltjjer hur mysiga och trevliga som helst, de ställer alltid upp om man behöver ha med nån som höjder hinder eller bara ha nån att prata med när man putsar utrustning.
Själv har jag lite som mått på hur "bra" stallet är, om man kan och det känns OK att låna ut saker eller inte. I mitt förra stall, även om alla var rätt så trevliga, så fick man passa varenda liten borste, vilket gjorde att stämningen inte var bra, vi gjorde aldrig nåt ihop osv. I mitt nuvarande långar jag lätt ut i princip vad som helst! Det kommer alltid tillbaka och är det nåt som gått åt /gått sönder ersätts det utan problem!

http://www.dressyrambition.blogspot.com

 
Frela

Frela

1 juni 2010 10:01

Känns som Aramis har samma temprament som Rocky vid uteritt - när jag går med så får jag alltid halvspringa bredvid.. annat var det med vår B-ponny som hade lite kortare ben, då kunde man strosa och njuta av naturen!

http://www.trumsamumma.blogspot.com

 
Birgitta

Birgitta

1 juni 2010 11:23

Står ju på samma anläggning som du Liv, ett stall med 17 boxar och ett med 7.

Jag trivs otroligt bra med det mesta och det finns många trevliga inackorderingar man kan prata med om allt möjligt (samma sak med stallägarna för övrigt).

Ett fåtal hästägare har tydligt markerat att de inte önskar "kontakt" och det får man resepektera tycker jag. Man kan inte gilla eller gillas av alla och inte heller tro eller kräva att alla vill samma saker med sitt "hästeri". Vill man hålla sig för sig själv ska man få göra det så vida det inte är uttalat att man måste vara på ett visst sätt eller hjälpa till med vissa saker.

Själv är jag en riktig pratkvarn vilket jag har förstått inte uppskattas av alla och i deras närhet får jag helt enkelt "knipa igen" medan jag med likasinnade (vinkar till Liv) kan prata tills jag stupar *FNISS*

http://birgittashastsida.blogspot.com

 
Therre

Therre

1 juni 2010 12:09

Jag står ju uppstallad på en ridskola och trivs som fisken i vattnet!
Jag flyttade ju dit helt oplanerat efter att i mitt förra stall fått många mindre roliga kommentarer om min dåvarande häst och skulle i princip få sköta den själv vad gäller täcken, fodringar, in och utsläpp till hagen. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade 100 meter över anläggningen till mitt nuvarnade stall. Och det kan inte bli bättre!

Trevliga människor som man alltid kan prata och ha roligt med, vi kan rida ut tillsammans, träna tillsammans eller bara umgås. Aldrig någon dålig stämmning. Hjälper varandra om det behövs ex om någon ska åka bort eller bara varit där på förmiddagen.

Vi är 7 st hästar på "privatsidan". 5 hästar och 2 ponnyer, allt fungerar kanon (totalt 28 hästar i hela stallet). Trots att det är en ridskola så är det väldigt lungt och man får vara ifred med sin häst när man är där.
Men självklart hjälper man till om någon frågar, det tycker jag man är skyldig att göra när någon mindre kunnig frågar :) Vi är ju alla hästmänniskor och vill ju ha en bra stämmning!

Mycket roligt idé, kul att få läsa om alla andra stall :)

http://therre.bloggagratis.se

 
Stina

Stina

1 juni 2010 14:11

Jag hyr ett av 2 boningshus på en liten hästgård och hyr mina boxar i stallet på gården.
Vi är 2 st som har hästar här, men har inte så mkt gemensamt och sköter helst vårat eget.
Installningstid hjälps vi åt med morgonfodring och utsläpp, resten sköter vi själva under dagen + sommartid.
Vi har egna hagar så hästarna störs inte av skilda fodringar, intag mm.

Vi är på jakt efter egen hästgård att köpa, så förhoppningsvis har jag eget stall så småningom =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

2 juni 2010 00:05

TACK snälla för alla era intressanta svar! Det är så himla intressant och roligt att läsa om hur "ni" har det :o) Jag har själv stått i "hundra" stall och stämningen är för det mesta super - bara något exemplar har varit av det lite dystrare slaget (men då har det faktiskt varit stallägarna som varit lite hillbillies). Ha ha :o)

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards