Alla inlägg den 26 januari 2009

Av Dressage - 26 januari 2009 22:29

Min kära stallkamrat, som äger en unghäst efter samma pappa som Aramis och dessutom lika gammal, var glad över att ha mig och Aramis tillbaka igen efter all vila och semester! Vi firade detta med att ge oss ut på en liten skrittrunda (var ute i cirka 45 minuter). En ganska laddad Aramis älgade iväg mot nya äventyr med matte på ryggen. Färden gick kanonbra trots att vi stötte på många ruskigt kusliga faror - till exempel två män i neongula ställ med tillhörande vovve (gömda bakom en stor hög av bråte), en konstig minitraktor som for fram med vindens hastighet, blåa plasttunnor som såg ut att kunna anfalla vilken sekund som helst. Ptja, ett litet axplock av gårdagens faror. Nåväl, Aramis fick i alla fall vara så god att arbeta på i form under i alla fall två tredjedelar av rundan. Han kändes otroligt mjuk och fin och jag kunde nästan inte vänta till morgondagens pass!

Idag (läs måndag) rustade vi oss för ett pass i ridhuset. Svarta Back on Tracklindor på frambenen, ljusgult schabrak, lammullsvojlock, Mias gråa ullskritttäcke med silverpasspoal fick utgöra dagens outfit. Själv hade jag svarta manchesterridbyxor på mig, grå piléjacka och vit/grå dunväst utanpå. Efter framskrittning så började jag arbeta honom i skritt. Fyrkantiga volter där jag passade på att flytta honom i en mindre bakdelsvändning i hörnen. På vissa raksträckor flyttade jag in bakdelen innanför spåret. Han kändes alltigenom ljuvlig. Sög fint på bettet, självbärig och ytterst uppmärksam för hjälper. Skrittade på så här i 10 minuter och avslutade med 5 minuter travarbete som kändes precis lika fint. Flyttade honom korta diagonaler i skänkelvikning. Idag kändes han riktigt riktigt fin! Jag log hela ridpasset. Fick ett par Spillers hästgodisar som beröm under passet :) Nu har han dock lärt sig att så fort matte stoppar handen i fickan så är det nog en Spillers på väg så då stannar han och tittar bak på mig :)

På gensyn!

Av Dressage - 26 januari 2009 21:25

I sommar ska jag, tillsammans med andra konstnärer, ställa ut mina konstverk på Falsterbo Horse Show! Vi kanske ses i utställningsmontern?

Av Dressage - 26 januari 2009 18:19

Jag måste bara visa er läsare vilka fantastiska sommarhimlar som kan beskådas från mitt stall - det måste onekligen vara en av Sveriges vackraste vyer (från sovrumsfönstret) för en häst :) Här kan man stå både länge och väl och insupa vacker utsikt och ljuv sommarkvällsdoft från omkringliggande fält.

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards