Alla inlägg under juli 2009

Av Dressage - 28 juli 2009 21:54

Det händer nästan alltid en massa saker i mitt liv :) Förmodligen för att jag är så otroligt energisk och "hoppetossig" av mig! Jag ser helt enkelt till att det händer saker :o) Hur som helst så är jag kanske på gång att byta stall. Jag vill låta det vara lite hemligstämplat än så länge, men kan väl säga så mycket att det är till en landslagsryttare. Jag vill egentligen inte basunera ut saker och ting rörande det stall jag står i, men saker och ting kan alltid bli bättre och är man inte 100 % nöjd med sitt stall så anser jag att man ska flytta! Ett stall är en plats där man tillbringar oerhört mycket tid och man förvarar dessutom sin(a) dyrbara hästar där. Och självklart är det så att någon annan säkert stortrivs i ett stall som jag inte trivts i och vice versa - alla har vi olika pretentioner och krav (vilket är väldigt bra). Ni får ha is i magen ett litet tag till - men jag kan väl bara säga så här: om det blir flytt så kommer ju knappast bloggen bli tråkigare :o) med tanke på det folk jag kommer att träffa dagligen :)

Av Dressage - 28 juli 2009 11:44

Jag tänkte att jag skulle visa en bild som föreställer mitt stall, delar av hagarna och läget! Så här bor alltså mina små lurviga hästar :o)

Av Dressage - 27 juli 2009 20:45

Sitter här och tittar ut på mina hästar som går och betar i hagen, gräset har växt jättemycket under dessa dagar och det är så grönt och fint! Det har i princip tagit hela dagen att få hem hästarna, ha ha - men jag är ju oslagbar när det gäller att prata :o) Och tussar man ihop mig med någon som också gärna pratar - ja då är det kört :) Snällaste Karin som har tagit hand om mina hästar visade mig runt på fantastiskt vackra Kullotorp. Hon visade också några av hennes unghästar (de hon har i Sverige, hon har 70 stycken i Tyskland...). Hon har oootroligt fina tyska dressyrhästar och söker ni en fin häst så tveka inte att kontakta mig! Karin har hästar i alla färger, former och storlekar - prestationsavlade på tysk dressyrstam! Hon är till exempel uppfödare och ägare till Karin Rehbeins OS-häst Domanio (kom för övrigt 2:a...). Idag har jag talat med Jan Telde - oerhört trevlig man, det var han (Haga Hill Investor) som sponsrade ponnyküren och därmed de som ska betala den av mina skulpturer som gick till segraren :) Vidare så gjorde jag en rolig upptäckt idag - jag såg att mitt namn publicerats i samband med Briars avtackning... Nej - nu ska jag ut och ta in hästarna! Nu är det kväller här och nannedags (för dem i alla fall) :o)

Av Dressage - 27 juli 2009 09:05

... men vad gör det? Jag är, om man får lov att säga så, lite trött på värmen nu :o) Jag är ju egentligen en sann höstmänniska; stearinljus, en god bok och en filt - det är grejer det :) Men så klart har sommaren, och faktiskt alla årstider, sin charm! Idag ska jag inhandla spån, hämta hästarna och bränna en hästskulptur! Förresten, jag har spanat in tävlingsterminen - det verkar som att den 22 augusti är vår enda chans att försöka kvala till Breeders! Återkommer med mer infor inom kort. Ha en skön dag!

Av Dressage - 26 juli 2009 18:20

Så var man tillbaka på fastlandet igen och kan nu känna stilla mark under fötterna igen! Jag har en förmåga att "gunga" i flera dagar efter att jag befunnit mig på en båt (tyckte precis att jag blivit av med gungandet från den stoooora båten)... Har verkligen haft härliga dagar runt Vättern! Nu när jag är hemma ska jag fortsätta med min skulpturbeställning, studera arbetsrätt som jag verkligen försummat :o/ och imorgon ska jag hämta hem två ystra hästar!! Vidare är det snart dags att börja planera för flytt söderöver, mot Lund! Hösten är ju snart här och då väntar en ny termin :o) Aramis ska om en vecka börja vevas igång igen, då har han stått i tre veckor - kan vara ett lagom break tycker jag! Så får vi se om vi kan vara ett ämne för Breeders, han är ju inte ansluten men man kan vara med i öppna Breeders. Vi får se hur han känns när vi startar upp igen, efter vilan! Ha en häääärlig söndag :o)

Av Dressage - 25 juli 2009 15:25

Har haft två fantastiskt härliga dagar i Vadstena, som för övrigt är min favoritort nummer ett! Jag bara älskar Vadstena! Vi har ätit gott, shoppat, gått på urmysig medeltidsmarknad, sett fakirer och gycklare, vandrat på kullerstensbelagda gator bland pittoreska små hus, besökt Vadstena Kloster och naturligtvis badat! Tog mig ett riktigt uppfriskande och lite kyligt, men ack så skönt, dopp i Vättern igår! Idag har jag pratat med Karin som berättar roliga historier om hur mina bushästar sköter sig :o) Just nu sitter jag faktiskt nere i båten och skriver medan vi i ganska stark vind seglar genom ett guppigt Vättern. Härligt! Nu ska jag upp och däck och njuta av den vackra utsikten! Nedan, en bild från Vadstena, vår båt längst ut till höger!

Av Dressage - 23 juli 2009 22:41

Sådärja! Då var Hjo som hamn snart avklarad, nu väntar horisontalläge här! Var uppe tidigare än tuppen i morse och gick en två timmar lång runda med Majsan (Zäta) vid Vättern. Nu känns det att sjön suger... och det ska bli härligt att slinka ner i sängen nu. Imorgon seglar vi tillbaka till östra sidan av Vättern igen och besöker Vadstena! En stad som jag verkligen tycker om! Charm till tusen! God natt önskar jag er alla :o)

Av Dressage - 23 juli 2009 19:13

För några timmar sedan tuffade båten in i Hjo:s hamn, Hjo som jag nu varit ute och gått i är en synnerligen mysig liten ort med gamla små trähus och snirkliga gränder - oerhört charmigt! Nu väntar snart en, förhoppningsvis, god middag på någon trevlig restaurang här nere i hamnen! Och naturligtvis har jag lagt beslag på hamnens trådlösa nätverk :-P Har fått rapport från hästarna idag som mår prima! Hoppas dock de saknar matte liiite i alla fall :o) På gensyn gott folk!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards