Alla inlägg den 11 augusti 2008

Av Dressage - 11 augusti 2008 21:17

Idag har J-O varit på besök igen! Dagens träning var något av det bästa ridpass jag haft med Aramis. Efter att ha skrittat fram började vi travarbete, jobbade med att få Aramis att gå i rätt takt och tempo. Fortsatte sedan med lite tempoväxlingar i trav längs långsidorna. När han var uppvärmd fortsatte arbetet med att få honom helt koncentrerad på mig och vårt ridpass (inte för att han var särskilt okoncentrerad, med fyra hästar kantrade i härlig galopp på stubbåkern som ligger 50 meter från banan, klart att han sneglade trängtande då och då). Jobbade med att få honom att inte trycka sig in från spåret, ledande ytter och stadig innerskänkel. Sedan tog galopparbetet vid. Galopperade kanonbra idag! Kunde reglera både form och tempo hur jag ville. Lade 20-metersvolter där jag varierade mellan högre och lägre form. Tryckte ut vänster bak lite från volten och när jag lade till ytterskänkeln för att påverka ytter bakben så flyttade han in hela bakdelen innanför voltspåret istället - jag skrattade hjärtligt åt hans superkänslighet. Tryckte försiktigt försiktigt med innerskänkeln för att flytta tillbaka bakdelen till spåret igen, han gled snabbt ut på volten med baken igen som ett fint gensvar på min hjälp. Satt mycket bättre på honom idag, överlivet lite bakåt (så att jag inte hamnar i framvikt). När vi galopperat i båda varven gick vi in i ridhuset och avslutade med skänkelvikningsarbete i trav utmed långsidorna och på diagonalen. När han väl gett med sig för vänsterskänkeln och börjat sätta vänster bakben in under kroppen så fick jag en WOW-känsla!!! Han flöt fram på diagonalen i fantastiska skänkelvikningar. Jag bara satt och log hela tiden. Behövde inte ens underhålla hjälperna. På långsidorna längde vi sedan traven - får vara väldigt försiktig med upptagningen, lika ordentlig som vid längningens början. Avslutade passet med att lägga ner honom i tempo och få honom att strecha hela överlinjen.

I stallet smörjde jag med liniment på alla ben och rygg. Ska för övrigt ta upp Olof Ingdam och be honom se över min Passier Optimum, ska be honom skicka ner den till Hannover för en omstoppning och omreglering så att den passar Aramis rygg perfekt.

Har ringt hovslagaren idag, Aramis skos den 30 juli.

Nästa träning för J-O är den 26 augusti kl. 17.00

Från och med fredag ska Aramis vila en vecka - känns perfekt lägga in en liten vila nu, han är väl framme inför kvalitets och behöver en liten återhämtning så här lagom innan det är dags, 14 september i Flyinge :)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards