Alla inlägg den 29 augusti 2011

Av Dressage - 29 augusti 2011 21:57

Ja idag är det höst, det har jag, Aramis, Rigoletto och Zäta kommit fram till efter moget övervägande. Det innebär också att hästarna från och med nu går täckade (i alla fall dagtid) konstant (än så länge med modell tunt regntäcke). Jag har valt att låta de tu få vädra pälsarna i den härliga blåsten ända in i det sista (förutom de dagar då det varit busväder) - men nu känner jag att det får vara slut på pälsvädring! Hej höst och hejdå sommar! Och hejdå pälsvädring - det blir först nakenfisar av mina två små krabater år 2012 - i april - maj någon gång skulle jag tro :o) Nattetid får de dock än så länge vara fria - jag vill ändå försöka ha de tu "nakna" så länge det bara går; det kommer ändå en tid när hästarna tvingas gå täckade dygnet runt i mastodonttäcken gånger både två och tre...


Eftersom vädret varit lite lurigt hela dagen och mina älskade stubbåkrar just nu ligger mer under än över vatten så väntade jag med dagens pass (som om det nu skulle bli bättre *host*) till kvällskvisten. Hur som helst blev det till att ge sig ut i snålblåsten med tillhörande duggregn i form av småspik och turen gick raka vägen ut i hagen där lättare longering gick av stapeln. Fokus på att forma i innersidan och trava ponnytrav (halt i marken). Och VÄLDIGT mycket avsaktningar och igångsättningar! Det är höstens nya tema (och klättring och cavaletti). Efter en tids arbete väntade Pixebus i stallet och välkomnade oss alla med hög gnäggning! Sedan serverades kvällens á la carte bestående av betfor, lusern, hel havre och chevinal plus. Till detta husets vita med hötillbehör :o)

Natti alla bloggläsare - vi ses imörn :o)

 




Av Dressage - 29 augusti 2011 10:03

På hästsidor, bloggar och i övrig media läser jag konstant om Totilas; är sagan över? Blir han någonsin den han var igen? Jag kan själv förstås inte annat än fundera i samma banor, men nu undrar jag - vad tror du? Är det över eller behöver Rath och Totilas några år till på sig innan de känner varandra lika väl som Gal och Totilas? Eller tycker ni det är bra att Totilas fick en ny, ung förmåga på ryggen? Eller är inte Rath någon förmåga kanske? Kanske Totilas är bättre nu, rent av? Vad tycker du?

Följande video fann jag länkad hos Dressyrbloggen, övriga är hämtade från tuben. Håll tillgodo :o)

Gal om Totilas:


Totilas och Gal, Aachen 2010:


 Totilas och Rath, Munchen 2011:

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards