Alla inlägg den 21 augusti 2011

Av Dressage - 21 augusti 2011 21:51

Haha - inte av bloggen utan av en stycken dressyrhäst vid namn Aramis af Mecklenburg! Jag går notoriskt in för min lite "nya" och innovativa ridstil och med lite "varannandag"-mentalitet tror jag också att herr Grå hinner med i kropp och knopp. Det innebär inte att han vilar varannan dag, men det innebär att kraven är högre ställda varannan dag. Idag var det lite tuffare pass igen och extra roligt var det att se fotografierna som togs - ena fotot av en galoppfattning undrade jag nämligen om Aramis stegrat sig... Haha - så otroligt mycket sätter han under sig så att det faktiskt precis ser ut som att han ska resa sig. Fotona kommer att laddas upp under morgondagen och då får ni själva se :o)

Passet i övrigt var väldigt häftigt, ja häftigt är faktiskt vad det är nu när jag höjer ribban och arbetar idogt med att:

1) Ha Aramis VÄL framför hjälperna! Och här är jag ytterst noggrann; reaktionshastighet och kvickhet är A och O.
2) Aramis arbetar VÄL med ryggen och manken uppe. Jag är extremt lyhörd på var han placerar nacken och rider honom i riktig LDR-form och plockar bara upp honom små, små bitar - känner jag att han tappar ryggen återgår jag till LDR igen.
3) Att han i samtliga igångsättningar tar skänkeln på ett korrekt sätt och sätter under sig istället för att bara "trycka ifrån". Jag vill ha ett ordentligt tramp under kroppen och en vinkling i hasen... Och Aramis "förstår" mer och mer vad matte far efter :o)

Som sagt - fototajm imorgon :o)

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards