Alla inlägg den 2 juni 2008

Av Dressage - 2 juni 2008 21:21

Idag har jag tränat för Mattias Jansson och det gick verkligen kanon. Det var första gången som Mattias såg Aramis och han hade enbart positivt att säga om honom. Eftersom jag varit (är) sjuk så fick Mattias rida halva passet. Han tyckte att Aramis har en riktigt bra skritt och galopp (och det är väldigt positivt eftersom det är traven som är den mest påverkbara gångarten).

Mattias förklarade för mig att jag gärna kan ha Aramis svagt utåtställd (för att rama in honom ordnetligt för ytterhjälperna). Det är också viktigt att han inte faller för djupt med huvudet, men naturligtvis inte heller går för högt och "knäpper" av. Jag måste hitta exakt rätt läge där Aramis bär sig själv och arbetar med bakbenen. När hans huvud är placerat i rätt läge och han bär sig själv kommer traven att växa och bli riktigt fin. Idag orkar han naturligtvis inte detta, men tanken är ju självklart att han ska bli starkare och starkare i detta läge. När jag känner att han går i rätt form så ska jag trycka på traven och så fort jag känner att han tappar formen, ska han tillbaka och plockas tillbaka till rätt form igen. Så här fick jag arbeta i traven på volter och på fyrkanten. Samma arbete gäller i galoppen, men eftersom Aramis är starkare i galoppen så är det lättare för honom här.

Mattias tyckte att Aramis har en mycket god balans och att han är väldigt samarbetsvillig och trevlig att rida. Eftersom han ligger så pass bra till vad gäller balans osv. så är det viktigaste arbetet nu att stärka honom bak.

Red cirka 50 minuter.

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards